Sonoff Touch

nat_tan
Posty: 12
Rejestracja: pt sty 18, 2019 5:51 pm

ndz sty 27, 2019 10:26 pm

Witam,
no masz racje, to skąd mi sie urodzilo to 0x7C000? No poprostu glupota. Nawet manuale ma popisane ze 0xFC000 a tu taki ZONK. Dzięki, nie widzialem tego a drugi dzien siedze nad tym.
Pozdrawiam
nat_tan
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7460
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sty 27, 2019 10:28 pm

nat_tan pisze:
ndz sty 27, 2019 10:26 pm
Witam,
no masz racje, to skąd mi sie urodzilo to 0x7C000? No poprostu glupota. Nawet manuale ma popisane ze 0xFC000 a tu taki ZONK. Dzięki, nie widzialem tego a drugi dzien siedze nad tym.

Ten adres zależy od zadeklarowanej wielkości flasha.
akir
Posty: 119
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

pt lut 08, 2019 6:22 pm

Jeśli potrzebuje używać sonoff touch 2 przyciskowy jako włącznik rolet. Wgrywam incan easy i wybieram i wybieram jako roller shutter?
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2019 3:20 am przez akir, łącznie zmieniany 1 raz.
zokopian
Posty: 57
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

pt lut 08, 2019 7:23 pm

@nat-tan - jeśli chodzi o soft multiboard, to ja nie wgrywałem pliku "esp_init_data_default.bin". Wpierw czyściłem blankiem i potem tylko soft od @espablo. Cztery sztuki tak zrobione i wszystkie śmigają bez zastrzeżeń.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
goofy7
Posty: 21
Rejestracja: pt lip 27, 2018 7:15 pm

pt mar 08, 2019 6:02 pm

wgrywam rózne softy do tego przełacznika 2 kanałowego t1eu2c i nie działa mi przysick 1 :/ przycisk 2 działa ale jedynka nie załącza nic jedynie zwarcie rezytora r19 do masy załacza przekaźnik, przytrzymanie przycisku dłużej powoduje słyszalne bip do konfiguracji pilota itp. niestety nie zgrałem oryginalnego softu i pewnie już go nie znajdę ktoś wie jak spawdzić co jest nie tak czy soft czy jakieś połączenie ? multibord espeasy tasmota i ciągle to samo
miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pt mar 08, 2019 6:09 pm

goofy7 pisze:
pt mar 08, 2019 6:02 pm
wgrywam rózne softy do tego przełacznika 2 kanałowego t1eu2c i nie działa mi przysick 1 :/ przycisk 2 działa ale jedynka nie załącza nic jedynie zwarcie rezytora r19 do masy załacza przekaźnik, przytrzymanie przycisku dłużej powoduje słyszalne bip do konfiguracji pilota itp. niestety nie zgrałem oryginalnego softu i pewnie już go nie znajdę ktoś wie jak spawdzić co jest nie tak czy soft czy jakieś połączenie ? multibord espeasy tasmota i ciągle to samo
Witaj, to nie soft to wina urządzenia, mialem dokładnie to samo( z telefonu pracowały 2 kanały) a z plytek dotykowych tylko ten po prawej, przy przytrzymaniu lewego było tylko pip, które nie pozwalało na sparowanie pilota, napisałem do nich dostałem zwrot pieniędzy a urządzenie mogłem zatrzymać
goofy7
Posty: 21
Rejestracja: pt lip 27, 2018 7:15 pm

pt mar 08, 2019 6:19 pm

miko1282 pisze:
pt mar 08, 2019 6:09 pm
goofy7 pisze:
pt mar 08, 2019 6:02 pm
wgrywam rózne softy do tego przełacznika 2 kanałowego t1eu2c i nie działa mi przysick 1 :/ przycisk 2 działa ale jedynka nie załącza nic jedynie zwarcie rezytora r19 do masy załacza przekaźnik, przytrzymanie przycisku dłużej powoduje słyszalne bip do konfiguracji pilota itp. niestety nie zgrałem oryginalnego softu i pewnie już go nie znajdę ktoś wie jak spawdzić co jest nie tak czy soft czy jakieś połączenie ? multibord espeasy tasmota i ciągle to samo
Witaj, to nie soft to wina urządzenia, mialem dokładnie to samo( z telefonu pracowały 2 kanały) a z plytek dotykowych tylko ten po prawej, przy przytrzymaniu lewego było tylko pip, które nie pozwalało na sparowanie pilota, napisałem do nich dostałem zwrot pieniędzy a urządzenie mogłem zatrzymać
dzięki czyli 2 dni walki na nic :/ i wgranie 50 softów
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1843
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt mar 08, 2019 6:34 pm

Prawdopodobnie na płytce jest źle podłączony GPIO, jest to do uratowania tylko trzeba przeanalizować ścieżki i zobaczyć co tam brakuje.
Pozdrawiam
Wojtek
goofy7
Posty: 21
Rejestracja: pt lip 27, 2018 7:15 pm

pt mar 08, 2019 8:46 pm

no tak mi się wydaje tylko gdybym miał bardziej rozrysowany schemat to może bym sobie poradził a tak wiem, ze jego koniec to tylko r19 ale nawet nie wiem gdzie dalej za słaby w tym jestem. może gdzieś trafię na schemat pełniejszy
miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pt mar 08, 2019 8:49 pm

wojtas567 pisze:
pt mar 08, 2019 6:34 pm
Prawdopodobnie na płytce jest źle podłączony GPIO, jest to do uratowania tylko trzeba przeanalizować ścieżki i zobaczyć co tam brakuje.
Jesteś pewny ? Przecież słychać pikanie, swojego sprawdzałem na wszystkie sposoby i nic nie pomogło, pilota też nie da rady sparować bo ten dźwięk oznacza kasowanie pilota a nie jego dodawanie(inny czas naciskania) nie miałem możliwość konfiguracji pilota ponieważ w czasie po którym powinien piknąć nie pikał
ODPOWIEDZ