ESP8266 Primary GUI

krycha88
Posts: 328
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Wed Feb 06, 2019 12:40 am

Patryk wrote:
Tue Feb 05, 2019 11:53 pm
Espablo wrote:
Tue Jan 08, 2019 11:22 pm
wojtas567 wrote:
Tue Jan 08, 2019 9:51 pm
Wgrałem soft do toucha x2 i działa stabilnie nie ma klekotania przekaźników tak przy zaniku jak i powrocie wifi :)
Ale odkryłem inny problem a właściwie nawet dwa
  • po zaniku wifi nie da się zmienić stanu przekaźnika
  • nie da się też wejść w tryb konfiguracji bo nie ma resetu, nie jest to może duży problem bo dane można zmienić przez stronę ale...
No i odkryłeś tego babola o którym pisałem tutaj memberlist.php?mode=viewprofile&u=200, zanim go usunąłem :D Właściwie to już go opanowałem ale jeszcze nie udostępniłem kodu bo chcę go poprawić kosmetyczne.
Czy można już liczyć na rozwiązanie tego problemu ???
Rozwiązanie masz na stronie 11.
Patryk
Posts: 402
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Sun Feb 10, 2019 11:35 pm

A czy u innych Kolegów w panelu konfiguracyjnym wartość RSSI zawsze wynosi 31 ???
Czy to może u mnie jakiś problem np. z jakąś biblioteką.
User avatar
wojtas567
Posts: 1757
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Feb 11, 2019 12:09 am

Jeżeli moduł zaloguje się do sieci wifi wartość jest z "-" tą wartość masz jak moduł jest w trybie konfiguracji
Attachments
rssi.jpg
rssi.jpg (17.88 KiB) Viewed 663 times
Pozdrawiam
Wojtek
Patryk
Posts: 402
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Mon Feb 11, 2019 12:51 am

Bardzo Dziękuję za podpowiedź.

Sam do tego chyba doszedł bym za bardzo dłuuugi czas.

Ja z swoim modułem łączyłęm, się tylko za pomocą 2 x reset i 192.168.4.1

Dopiero po Pana wskazówce, zalogowałem się do routera, zobaczyłem jaki router przyznał adres modułowi ( w moim przypadku 192.168.0.101 ) i zalogowałem się za pomocą tego adresu.

Niby takie proste, a mi zajęło to kilka godzin. Ale znów wiem coś więcej.

Teraz dopiero zrozumiałem co znaczy logować się za pomocą strony www.

Jeszcze raz dziękuję.
Slon1
Posts: 42
Joined: Tue Mar 06, 2018 9:10 pm
Location: Szczytno

Mon Feb 11, 2019 10:36 am

Nie che mi kompilować ostatniej wersji jaka jest w tym wątku (nie wiem jak wcześniejsze nie próbowałem). Mam komunikat błąd kompilacji dla płytki ... (i tu nie ma znaczenia bo ustawiałem różne i nic z tego). Menadżer płytek wersja 2.4.2.
User avatar
wojtas567
Posts: 1757
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Feb 11, 2019 10:39 am

Biblioteki podmieniłeś?
Pozdrawiam
Wojtek
Slon1
Posts: 42
Joined: Tue Mar 06, 2018 9:10 pm
Location: Szczytno

Mon Feb 11, 2019 10:42 am

wojtas567 wrote:
Mon Feb 11, 2019 10:39 am
Biblioteki podmieniłeś?
Chodzi o SuplaDevice czy jeszcze jakieś?
User avatar
wojtas567
Posts: 1757
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Feb 11, 2019 10:49 am

Biblioteki potrzebne są wszystkie które tam się wyświetlają musisz kolejno dodawać jeżeli jest taka potrzeba, wersja płytek 2.3.0 najstabilniejsza.
Pozdrawiam
Wojtek
Patryk
Posts: 402
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Mon Feb 11, 2019 11:13 am

Slon1 wrote:
Mon Feb 11, 2019 10:36 am
Nie che mi kompilować ostatniej wersji jaka jest w tym wątku (nie wiem jak wcześniejsze nie próbowałem). Mam komunikat błąd kompilacji dla płytki ... (i tu nie ma znaczenia bo ustawiałem różne i nic z tego). Menadżer płytek wersja 2.4.2.
Tak samo miałem, jak mając wersje 2.4.2 (wszystko dobrze działało), zainstalowałem (dla testu) wersję 2.3.0 (bez odinstalowania wersji 2.4.2) błąd kompilacji dla jakichkolwiek płytek. Dopiero jak usunąłem wersje 2.3.0, pojawiła się znów ( sama ) 2.4.2, też ją usunąłem. Jak już nie było żadnej, ponownie zainstalowałem 2.3.0 i wszystko zaczęło śmigać.
Slon1
Posts: 42
Joined: Tue Mar 06, 2018 9:10 pm
Location: Szczytno

Mon Feb 11, 2019 1:56 pm

Teraz to już nic mi się nie kompiluje i ogólnie jestem wkur... bo odinstalowałem Arduino Ide i wyczyściłem foldery i razem z tym wszystko co miałem łącznie z Marlinem do swojej drukarki poprzerabianym. Arduino nowe jest ale teraz walka jak z wiatrakami. Instalacja wszystkich bibliotek itp.

Aktualizacja 11.02.2019 r. g. 15:51

Arduino Ide zainstalowane na nowo, biblioteki na nowo, płytki na nowo (oczywiście ESP8266 w wersji 2.3.0) i kompilacje działają. Nie wgrywałem jeszcze nic do ESP ale dzisiaj wieczorem uczynię. :)
Ile się nowych rzeczy nauczyłem. Dzięki za podpowiedzi.

Aktualizacja 12.02.2019 r.

Testy zrobione, działa, zboczymy czy będzie problem z zawieszaniem się.
Last edited by Slon1 on Tue Feb 12, 2019 10:00 am, edited 1 time in total.
Post Reply