Mam takie urządzonko :
Kupiony kiedyś leżał w pudełku, ostatnio znalazłem na pewnym znanym portalu aukcyjnym aukcję z tym urządzeniem, do którego sprzedawca wgrywa soft pod suplę (multiboard), jedyny opis pinout jaki w necie znalazłem to ten z pierwszego zdjęcia, niestety nie udało mi się nawiązać komunikacji, może ktoś przerabiał to urządzenie?
W tryb programowania myślę wprowadzam dobrze (dwa przyciski wciśnięte podczas podpinania zasilania, następnie jeden krótko nacisnąć i obie diodki LED świecą ciągłym światłem), zamiana RX/TX też nic nie daje. Nie łączy się ani NodeMCU ani ESP Flash Download Tools v1.2.
Prośba o pomoc w indentyfikacji (Pinout)
-
slavo_s2k
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Zybi
(chip pin 3) E-TX -> RX FTDI Board (programator)
(chip pin 4) E-RX -> TX FTDI Board (programator)
-
slavo_s2k
Udało się tak jak pisałeś, chociaż wcześniej też tak już próbowałem, nie wiem dlaczego nie ruszyło,Zybi wrote: Fri Feb 22, 2019 10:24 pm (chip pin 3) E-TX -> RX FTDI Board (programator)
teraz poszło, ale tylko na ESP Flash Download Tools, na NodeMCU nie ma komunikacji,
Nic, bawię się dalej, dzięki za pomoc
-
slavo_s2k
Soft wgrany (multiboard), śmiga otwieranie/zamykanie, teraz szukam jeszcze informacji gdzie podpiąć czujnik DHT22 i kontrakton (stan otwarcia bramy), jakaś podpowiedź?
-
bigthomas
slavo_s2k wrote: Sun Feb 24, 2019 10:45 pm Soft wgrany (multiboard), śmiga otwieranie/zamykanie, teraz szukam jeszcze informacji gdzie podpiąć czujnik DHT22 i kontrakton (stan otwarcia bramy), jakaś podpowiedź?
Mam podobne urządzenie, czujnik otwarcia udało mi się podłączyć pod PIN 14.