SUPLA na QNAP-ie a backup danych

slavo_s2k
Posty: 27
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

pt mar 01, 2019 6:39 pm

Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
slavo_s2k
Posty: 27
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

pt mar 01, 2019 7:30 pm

Ten temat widziałem, ale brakuje mi podstawowej wiedzy gdzie mam uruchomić konsolę, w której będę te komendy uruchamiał,
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1207
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt mar 01, 2019 9:33 pm

Ściągnij putty.
Wpisz adres QNAP-a i wybierz typ połączenia SSH.
Podaj usera i hasło.
Po zalogowaniu możesz działać ;)
slavo_s2k
Posty: 27
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

sob mar 09, 2019 2:01 pm

I teraz wszystko jasne :)
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

sob mar 09, 2019 4:00 pm

slavo_s2k pisze:
pt mar 01, 2019 6:39 pm
Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
Czy mógłbyś krótko opisać procedurę?

To jest już cloud 2.3 czy jeszcze poprzedni?
slavo_s2k
Posty: 27
Rejestracja: sob mar 10, 2018 7:32 pm

ndz mar 10, 2019 2:33 pm

sdsi pisze:
sob mar 09, 2019 4:00 pm
slavo_s2k pisze:
pt mar 01, 2019 6:39 pm
Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
Czy mógłbyś krótko opisać procedurę?

To jest już cloud 2.3 czy jeszcze poprzedni?
Zgodnie z opisem, który znalazłem, nawet jest nt temat filmik na YT:
https://www.youtube.com/watch?v=vxiEpM_r98w

Wyświetla mi się wersja 2.3.1
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

pn mar 11, 2019 8:53 pm

Dziękuję
kristover
Posty: 10
Rejestracja: śr mar 20, 2019 6:46 pm

czw mar 21, 2019 9:38 am

zadam głupie pytanie (podobno takich nie ma ale..)
Co da mi uruchomienie supli na Qnap ?
W chwili obecnej mam skonfigurowane kilka urządzeń na supla cloud i fracz. Ogólnie to działa.
Jeśli dobrze rozumiem to przy postawieniu tego na QNAP uniezależnię się od dostępu do internetu? W przypadku awarii łącza urządzenia będą działać?

Druga sprawa. Mam tablet który w sumie został już zapomniany przez wszystkich. Czy posiadając ten tablet (android) oraz Qnap mogę odpalić na tym fajną grafikę by np powiesić tablet na ścianie i sterować ogrzewaniem , światłem bądź roletami ?

z góry dziękuję za odpowiedzi
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8857
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw mar 21, 2019 9:40 am

W sumie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Co do Tabletu. Możesz go powiesić na ścianie niezależnie od tego czy używasz oficjalnego cloud-a czy qnap-a.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”