Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
SUPLA na QNAP-ie a backup danych
-
mariusz_70
-
slavo_s2k
Ten temat widziałem, ale brakuje mi podstawowej wiedzy gdzie mam uruchomić konsolę, w której będę te komendy uruchamiał,
-
sdsi
Czy mógłbyś krótko opisać procedurę?slavo_s2k wrote: Fri Mar 01, 2019 6:39 pm Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
tylko jak teraz zrobić backup, by w razie usterki lub jakiegoś błędu przy dalszej konfiguracji , nie robić wszystkiego od nowa ?
To jest już cloud 2.3 czy jeszcze poprzedni?
-
slavo_s2k
Zgodnie z opisem, który znalazłem, nawet jest nt temat filmik na YT:sdsi wrote: Sat Mar 09, 2019 4:00 pmCzy mógłbyś krótko opisać procedurę?slavo_s2k wrote: Fri Mar 01, 2019 6:39 pm Udało mi się uruchomić SUPLE przez Container Station w QNAPIE 251+ , wszystko działa już jak należy, skonfigurowane urządzenia,
To jest już cloud 2.3 czy jeszcze poprzedni?
https://www.youtube.com/watch?v=vxiEpM_r98w
Wyświetla mi się wersja 2.3.1
-
kristover
zadam głupie pytanie (podobno takich nie ma ale..)
Co da mi uruchomienie supli na Qnap ?
W chwili obecnej mam skonfigurowane kilka urządzeń na supla cloud i fracz. Ogólnie to działa.
Jeśli dobrze rozumiem to przy postawieniu tego na QNAP uniezależnię się od dostępu do internetu? W przypadku awarii łącza urządzenia będą działać?
Druga sprawa. Mam tablet który w sumie został już zapomniany przez wszystkich. Czy posiadając ten tablet (android) oraz Qnap mogę odpalić na tym fajną grafikę by np powiesić tablet na ścianie i sterować ogrzewaniem , światłem bądź roletami ?
z góry dziękuję za odpowiedzi
Co da mi uruchomienie supli na Qnap ?
W chwili obecnej mam skonfigurowane kilka urządzeń na supla cloud i fracz. Ogólnie to działa.
Jeśli dobrze rozumiem to przy postawieniu tego na QNAP uniezależnię się od dostępu do internetu? W przypadku awarii łącza urządzenia będą działać?
Druga sprawa. Mam tablet który w sumie został już zapomniany przez wszystkich. Czy posiadając ten tablet (android) oraz Qnap mogę odpalić na tym fajną grafikę by np powiesić tablet na ścianie i sterować ogrzewaniem , światłem bądź roletami ?
z góry dziękuję za odpowiedzi