Google Home

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 05, 2019 5:46 pm

Może jakiś screen ?
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

wt mar 05, 2019 6:22 pm

Kiedy będzie można w GH glosem sterowac otwieraniem bramy?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 05, 2019 6:27 pm

Najwcześniej jak wprowadzimy natywnie sceny. Być może zrobimy coś wcześniej w oparciu o custom-owe akcje dla Asystenta.
Póki co GH nie działa dobrze z polskim językiem.
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

śr mar 06, 2019 8:51 am

pzygmunt pisze:
wt mar 05, 2019 6:27 pm
Najwcześniej jak wprowadzimy natywnie sceny. Być może zrobimy coś wcześniej w oparciu o custom-owe akcje dla Asystenta.
Póki co GH nie działa dobrze z polskim językiem.
Sory że tak dopytuje ale jest szansa że zacznie działać przed wakacjami?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 06, 2019 10:12 am

Chciałbym znać odpowiedź na to pytanie ale zna je jedynie Google. Po naszej stronie zrobione jest wszystko co możliwe. Reszta jest w "rękach" Google.
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

śr mar 06, 2019 7:48 pm

pzygmunt pisze:
śr mar 06, 2019 10:12 am
Chciałbym znać odpowiedź na to pytanie ale zna je jedynie Google. Po naszej stronie zrobione jest wszystko co możliwe. Reszta jest w "rękach" Google.
A to ja myslalem ze jeszcze sporo pracy przed Tobą a to juz gotowe i czekamy na Google
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 09, 2019 11:46 am

Ciekawostka.
Na stronach Google wśród wspieranych urządzeń nie ma rolet ale... znalazłem je tutaj

https://storage.googleapis.com/hc-eap/S ... 0Guide.pdf

Dodam i zobaczymy... a nóż to przejdzie ;)
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob mar 09, 2019 1:27 pm

A nie dało by się dodać bram i pozostałych rzeczy przez Home Assistanst? Np jest dostępny Satel, a z pozycji GH nie ma - https://www.home-assistant.io/component ... arch/satel
Moze tak samo by dodał Suplę?

Tu jest instalka w dockerze - https://www.home-assistant.io/docs/installation/docker/

@fracz, @Leśny_8 i @pZygmunt w Was cała nadzieja :D
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 09, 2019 1:37 pm

https://storage.googleapis.com/hc-eap/S ... Schema.pdf

Spróbuje podpiąć tez sensory na podstawie tej nieoficjalnej dokumentacji.

Temperatura/Wilgotność/Odległość/Zużycie energii
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 794
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz mar 17, 2019 9:53 am

Czy można już prywatne instancje połączyć z Google home?
ODPOWIEDZ