Sonoff POW R2 stopił się

prozak
Posty: 33
Rejestracja: ndz lis 25, 2018 11:17 am

wt mar 12, 2019 12:26 pm

Witam. Czy ktoś mógł by mi nakreślić co mogło być powodem takiego zachowania? Fakt sam sonoff miał odpowiednio podpięte kable jednak w gniazdku było na odwrót i faza szła na masę. Czy to mogło być powodem? Sonoff podpięty pod bojler 1.8KW 7A 230V.
Załączniki
IMG_1049.JPG
IMG_1049.JPG (1.67 MiB) Przejrzano 1059 razy
IMG_1047.JPG
IMG_1047.JPG (1.58 MiB) Przejrzano 1059 razy
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt mar 12, 2019 12:53 pm

prozak pisze:
wt mar 12, 2019 12:26 pm
Witam. Czy ktoś mógł by mi nakreślić co mogło być powodem takiego zachowania? Fakt sam sonoff miał odpowiednio podpięte kable jednak w gniazdku było na odwrót i faza szła na masę. Czy to mogło być powodem? Sonoff podpięty pod bojler 1.8KW 7A 230V.
Powodem była kiepska jakość szybkozłączki.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1096
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr mar 13, 2019 8:07 pm

Tak to jest jak się wkłada nie "oblutowane" gołe przewody tylko skręcone.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 497
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

czw mar 14, 2019 6:39 am

wersji eko oblutować albo po bożemu na linkę dać tulejki
prozak
Posty: 33
Rejestracja: ndz lis 25, 2018 11:17 am

czw mar 14, 2019 2:13 pm

maffiu pisze:
czw mar 14, 2019 6:39 am
wersji eko oblutować albo po bożemu na linkę dać tulejki
No to znowu jestem o coś mądrzejszy :) A jak to jest "po bożemu na linkę dać tulejki"? Mogę prosić o jakiś screen coby sobie to zobrazować.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 497
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

czw mar 14, 2019 3:06 pm

O koledzy już poradzili 🙃
ODPOWIEDZ