Google Home

User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Mar 22, 2019 9:55 pm

Z aplikacji GH działa sterowanie ? Który serwer ?
chocoslawo
Posts: 2
Joined: Fri Mar 22, 2019 9:09 pm

Sat Mar 23, 2019 10:00 am

Ok, już działa. Problem był po stronie mojego kodu aczkolwiek dziwne, że w supli działało ok a w gh nie chciało...
Ważne, że mam sterowanie rgb z korektą gammy bo niekorygowane krzywe jasności dla ledów to jakiś żart. Byłoby łatwiej jakbym coś programować umiał ale skoro działa moja sklejka z kilku innych skryptów to mi wystarcza. Teraz brakuje mi tylko w apce supli sterowania rgb trochę bardziej "hue" ale to niestety zdecydowanie przekracza moje możliwości.
Teraz czas wymyślić ponownie koło i zbudować własne żarówki rgb bo standardowo to co na rynku to mi nie pasuje ;)
milion81
Posts: 107
Joined: Mon May 07, 2018 8:34 am

Tue Apr 23, 2019 7:13 pm

pzygmunt wrote:
Sun Mar 17, 2019 3:58 pm
Musisz zarejestrować swoją instancje. Jak i gdzie to zrobić podam dopiero za jakiś czas.
nie żebym naciskał ale to też jeszcze nie działa ?
;)
User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Apr 23, 2019 7:18 pm

Działa ale oficjalnie nie jest jeszcze dostępne
muchac35
Posts: 109
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Mon May 06, 2019 9:29 am

Tak czekam na sterowanie z GH bramami - jest szansa przed wakacjami?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon May 06, 2019 9:32 am

To zależy czy do tego czasu uda nam się wprowadzić obsług Scen lub przynajmniej funkcję "OPEN" w API dla bram.
Pawele
Posts: 78
Joined: Tue Sep 05, 2017 5:59 pm

Thu May 23, 2019 11:23 am

Bardzo to fajnie działa jeśli globalnie w ustawieniach Asystenta Google ustawię jako 1 Angielski (US) a 2 Polski (wtedy funkcjonalność Polska jest jaka była).
Ale po wypowiedzeniu chociażby "turn on TV" już nie ma "sorry..." tylko prawidłowa odpowiedź. Wcześniej mając sam Polski funkcja działała prawidłowo lecz zawsze zwracała jedno i to samo.

No i różne kombinacje typu światło w domu/w pokoju/rutyny (choć nie zawsze Google je wykonuje..) działają super, tylko wszystko po ang trzeba mieć nazwane.
woytas1
Posts: 28
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Mon May 27, 2019 10:02 am

U mnie nie działa :?. Mam pierwszy język angielski US drugi polski pod spodem beta, ale nie mówi po polsku. Jedynie przeczyta wydarzenie z kalendarza.
kasta002
Posts: 5
Joined: Sun Sep 09, 2018 6:43 pm

Thu May 30, 2019 2:55 am

Wiadomo już kiedy będzie można sterować bramą garażowa poprzez Google Home ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu May 30, 2019 5:59 am

Nie wiadomo
Post Reply