Google Home

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7435
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt mar 22, 2019 9:55 pm

Z aplikacji GH działa sterowanie ? Który serwer ?
chocoslawo
Posty: 5
Rejestracja: pt mar 22, 2019 9:09 pm

sob mar 23, 2019 10:00 am

Ok, już działa. Problem był po stronie mojego kodu aczkolwiek dziwne, że w supli działało ok a w gh nie chciało...
Ważne, że mam sterowanie rgb z korektą gammy bo niekorygowane krzywe jasności dla ledów to jakiś żart. Byłoby łatwiej jakbym coś programować umiał ale skoro działa moja sklejka z kilku innych skryptów to mi wystarcza. Teraz brakuje mi tylko w apce supli sterowania rgb trochę bardziej "hue" ale to niestety zdecydowanie przekracza moje możliwości.
Teraz czas wymyślić ponownie koło i zbudować własne żarówki rgb bo standardowo to co na rynku to mi nie pasuje ;)
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 189
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

wt kwie 23, 2019 7:13 pm

pzygmunt pisze:
ndz mar 17, 2019 3:58 pm
Musisz zarejestrować swoją instancje. Jak i gdzie to zrobić podam dopiero za jakiś czas.
nie żebym naciskał ale to też jeszcze nie działa ?
;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7435
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt kwie 23, 2019 7:18 pm

Działa ale oficjalnie nie jest jeszcze dostępne
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

pn maja 06, 2019 9:29 am

Tak czekam na sterowanie z GH bramami - jest szansa przed wakacjami?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7435
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 06, 2019 9:32 am

To zależy czy do tego czasu uda nam się wprowadzić obsług Scen lub przynajmniej funkcję "OPEN" w API dla bram.
Pawele
Posty: 92
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

czw maja 23, 2019 11:23 am

Bardzo to fajnie działa jeśli globalnie w ustawieniach Asystenta Google ustawię jako 1 Angielski (US) a 2 Polski (wtedy funkcjonalność Polska jest jaka była).
Ale po wypowiedzeniu chociażby "turn on TV" już nie ma "sorry..." tylko prawidłowa odpowiedź. Wcześniej mając sam Polski funkcja działała prawidłowo lecz zawsze zwracała jedno i to samo.

No i różne kombinacje typu światło w domu/w pokoju/rutyny (choć nie zawsze Google je wykonuje..) działają super, tylko wszystko po ang trzeba mieć nazwane.
woytas1
Posty: 57
Rejestracja: wt paź 02, 2018 10:34 pm
Lokalizacja: Krosno

pn maja 27, 2019 10:02 am

U mnie nie działa :?. Mam pierwszy język angielski US drugi polski pod spodem beta, ale nie mówi po polsku. Jedynie przeczyta wydarzenie z kalendarza.
kasta002
Posty: 9
Rejestracja: ndz wrz 09, 2018 6:43 pm

czw maja 30, 2019 2:55 am

Wiadomo już kiedy będzie można sterować bramą garażowa poprzez Google Home ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7435
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 30, 2019 5:59 am

Nie wiadomo
ODPOWIEDZ