SUPLA Scripts

thomass
Posts: 20
Joined: Wed Dec 19, 2018 11:31 pm
Location: Rzeszów

Sun Mar 10, 2019 4:24 pm

Musisz w cloud dodać :nr portu - przynajmniej u mnie tak było.
Generujesz nowy token i idzie
dogu18
Posts: 60
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:35 pm

Tue Mar 12, 2019 11:16 pm

jest możliwość żeby w wykresach pokazywały się inne zmienne jak n ciśnienie czy odległość??
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Mar 13, 2019 2:35 pm

Nie, bo Cloud nie zbiera ich historii
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Mar 31, 2019 7:21 pm

v3.1.0-rc.1
  • Docker oparty o PHP 7.1 i Debian Stretch w związku ze zgłoszonymi problemami
  • Kokpit (strona główna po zalogowaniu) od razu pokazuje stan wszystkich kanałów, wraz z oznaczeniem stanu na ikonach (ale ikony domyślne)
Zgłaszajcie, jeśli coś padło bo zmiana delikatna...
wsosniak
Posts: 305
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Mon Apr 01, 2019 8:09 am

Termostat -> mam zdefiniowanych 5 pokoi . Na zakładce PODGLĄD mam piekny stanu wszystkich pokoi. W dolnej cześci mam :
"Ten widok dostępny jest bez logowania pod adresem https://supla.fracz.com/thermostat-prev ... xxxxxxxxxx
ale niestety jak użyję tego linku to mam :
Attachments
1.png
1.png (124.49 KiB) Viewed 594 times
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Apr 01, 2019 8:42 am

Odśwież
wsosniak
Posts: 305
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Mon Apr 01, 2019 8:48 am

na to nie wpadłem :) - najciemniej pod latarnią :)
jest ok teraz
PioKar
Posts: 215
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Mon Apr 01, 2019 3:09 pm

fracz wrote:
Sun Mar 31, 2019 7:21 pm
v3.1.0-rc.1
  • Docker oparty o PHP 7.1 i Debian Stretch w związku ze zgłoszonymi problemami
  • Kokpit (strona główna po zalogowaniu) od razu pokazuje stan wszystkich kanałów, wraz z oznaczeniem stanu na ikonach (ale ikony domyślne)
Zgłaszajcie, jeśli coś padło bo zmiana delikatna...
Zawsze chciałem by tak to wyglądało.
Tylko nie marudziłem bo wiem że zarobiony jaesteś.
Dzięki.
ps: a jak to się ma do mordowania wydajności serwera?
User avatar
fracz
Posts: 1531
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Apr 01, 2019 4:13 pm

Nie powinno to mieć żadnego wpływu - od v2.3 Cloud udostępnia stan urządzeń także w zapytaniach o listę kanałów/urządzeń. Wcześniej trzeba było odpytywać o stan każdego kanału osobnym żądaniem, dlatego miałem opory by to wprowadzić ;-)
PuteR
Posts: 530
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Mon Apr 01, 2019 7:40 pm

fracz wrote:
Sun Mar 31, 2019 7:21 pm
v3.1.0-rc.1
  • Docker oparty o PHP 7.1 i Debian Stretch w związku ze zgłoszonymi problemami
  • Kokpit (strona główna po zalogowaniu) od razu pokazuje stan wszystkich kanałów, wraz z oznaczeniem stanu na ikonach (ale ikony domyślne)
Zgłaszajcie, jeśli coś padło bo zmiana delikatna...
Zrobiłem aktualizację tymi komendami

Code: Select all

cd supla-scripts
git pull
docker/suplascripts.sh restart
i cały czas mam wersję 3.0.0, jakoś inaczej należy to zrobić?
Post Reply