sonoff Basic do napędu bramy
-
Arek.kandula
Przekaźnik niby działa obwód zamyka ale pod bramą nie działa.chuba źle coś robię przy podłączeniu pod Hormann pro.
-
maly_13
wgrałem właśnie multiboard ale niestety przekażnika nie mogę skonfigurować jako bramy.
w użyciu: supla, nettemp...
-
maly_13
no właśnie nie dzięki za podpowiedz
takie ustawienia działają z sonoff-em RF R2 Power V1.0.
takie ustawienia działają z sonoff-em RF R2 Power V1.0.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
maly_13
Bezpośrednio pod sterownik od bramy ( jest wyjście na przycisk dzwonkowy do otwierania i zamykania) oczywiście sonof po małych przeróbkach wyjścia.
Miałem robić płytkę pod esp12 i wykorzystać gotowe softy ale tak mam szybciej brakło mi przetwornic a w sterowniku od bramy mam tylko 24V (nie chcę ingerować w środek) a stabilizator nie wytrzyma tyle na wejsciu.
Miałem robić płytkę pod esp12 i wykorzystać gotowe softy ale tak mam szybciej brakło mi przetwornic a w sterowniku od bramy mam tylko 24V (nie chcę ingerować w środek) a stabilizator nie wytrzyma tyle na wejsciu.
-
maly_13
jak na razie na stole działa to idzie do znajomego i będę podłączał jutro albo w piątek, ale nie przewiduję komplikacji (chyba że przetwornica synoff-a będzie siała i zmniejszy się zasięg pilota ale to się okaże ).
Większa część sterowników od bram ma wyjście na przycisk dzwonkowy i podaje się tylko impuls (wystarczy 0,5 sek), chyba że mamy siłowniki typu sonfy no to przy niektórych nie da się tego zrobić w prosty sposób niestety.
robiłem 4szt na ESP01 i na esp12 tylko tam sam robiłem płytki, wszystko działa już nawet nie pamiętam od kiedy (jak ten czas leci).
Większa część sterowników od bram ma wyjście na przycisk dzwonkowy i podaje się tylko impuls (wystarczy 0,5 sek), chyba że mamy siłowniki typu sonfy no to przy niektórych nie da się tego zrobić w prosty sposób niestety.
robiłem 4szt na ESP01 i na esp12 tylko tam sam robiłem płytki, wszystko działa już nawet nie pamiętam od kiedy (jak ten czas leci).
-
Gucio2607.
Ja mam somfy i śmiga aż miło
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
-
Arek.kandula
Maly_13 porzucisz schemat jak masz podłączony wkaznik otwarcia bramy oraz jak ustawić suplementy żeby pokazywała otwarta zamknięta bramę