PRZESLAC INFORMACJE Z KONTAKTRONU DO PRZEKAZNIKA

Post Reply
TONY
Posts: 3
Joined: Sun May 19, 2019 5:07 pm

Sun May 19, 2019 5:29 pm

Witam
Wiec udalo mi sie dzieki Supla przekazac informacje z mojego KONAKTRONU o stanie "drzwi otwarte" "drzwi zamkniete",
Na Smartfonie wyskakuje wiadomosc idealnie.
TERAZ PYTANIE
Czy ta informacja moze bys przekazana do jakiegos modulu ktory posiada przekaznik i ktory wlaczy mi lampe?
Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Tony
Patryk
Posts: 542
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Sun May 19, 2019 6:46 pm

Zobacz to:
viewtopic.php?p=35172#p35172

Nie sprawdzałem osobiście tego, ale wydaje mi się, że zamiast czujki PIR podpinasz kontrakton i sterujesz linkami bezpośrednimi np. sonoff basic.
TONY
Posts: 3
Joined: Sun May 19, 2019 5:07 pm

Sun May 19, 2019 6:59 pm

Dziekuje za propozycje.
Ale od strony kontaktronu posylam wiadomosc do Supla bez problemu i otrzymuje ja na smartfonie, tu dopiero potrzebuje abyta wiadomosc za pomoca nowego modulu kolejnie wlaczyla jakis przekaznik do ktorego moge podlacyc zarowke.
W skrocie za pomoca WIFI chce aby moj kontaktron wlaczyl oddalone urzadzenie lub lampe itd
Dziekuje jeszcaze raz
Pozdrawiam
User avatar
maffiu
Posts: 487
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Sun May 19, 2019 7:46 pm

Alexa ci to zrobi i nawet o określonej porze np ja mam ustawione jeśli drzwi balkonowe otwarte po godzinie 20 włącza swiatło na tarasie
+ inne rzeczy i powiadomienia
TONY
Posts: 3
Joined: Sun May 19, 2019 5:07 pm

Sun May 19, 2019 11:04 pm

dziekuje
Pozdrawiam
Post Reply