grupowanie rolet

Sterownik rolet
AdamColus
Posts: 24
Joined: Thu May 16, 2019 6:41 am

Mon May 20, 2019 3:26 pm

z góry dziekuje, myslę że gubię sie bo są dwie rolety
User avatar
pzygmunt
Posts: 6598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon May 20, 2019 3:38 pm

Zakładam, że na niebieskim przewodzie masz przewód neutralny (potocznie minus).
Możliwe, że będziesz musiał zamienić miejscami IN1 z IN2 oraz bieguny silnika (zacisk 3-ci z 4-tym)
(Najpierw podłącz moduł na biurku i dodaj go do aplikacji)
Attachments
AdamColus.png
AdamColus.png (581.12 KiB) Viewed 282 times
AdamColus
Posts: 24
Joined: Thu May 16, 2019 6:41 am

Mon May 20, 2019 4:02 pm

DZIAŁA ale jaja :)
dziekuje dziekuję.
teraz sprawdzę czy dwa obok siebie dadzą radę bo o tym nie wiedziałem że 15 cm
AdamColus
Posts: 24
Joined: Thu May 16, 2019 6:41 am

Mon May 20, 2019 4:04 pm

tylko przycisk nie działa :(
User avatar
pzygmunt
Posts: 6598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon May 20, 2019 4:05 pm

Weź próbówkę i sprawdź czy na IN1 i IN2 pojawia się faza (jak naciskasz przycisk).
Jeszcze pytanie czy to przycisk monostabilny (dzwonkowy) czy bistabilny ?
AdamColus
Posts: 24
Joined: Thu May 16, 2019 6:41 am

Mon May 20, 2019 4:09 pm

monostabilny bo dzwonkowy, nie ma na próbówce fazy :(
User avatar
pzygmunt
Posts: 6598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon May 20, 2019 4:24 pm

Jak to jest dokładnie włącznik (model/firma) ?
Czy na środkowym przewodzie jest prąd ?
AdamColus
Posts: 24
Joined: Thu May 16, 2019 6:41 am

Mon May 20, 2019 4:25 pm

a nie powinno być też fazy na włączniku? wydaje mi się że inni tak mają
AdamColus
Posts: 24
Joined: Thu May 16, 2019 6:41 am

Mon May 20, 2019 4:25 pm

to jest Karlik Deco ale wg rysunku do włącznika mam tylko dwa kable
User avatar
pzygmunt
Posts: 6598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon May 20, 2019 4:26 pm

Powinna być. Na wejście włącznika wchodzi faza, a dwa wyjścia idą do IN1 i IN2.
Nie widzę schematu tego włącznika dlatego założyłem, że na środkowym zacisku było wejście.
Post Reply