grupowanie rolet

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8463
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 20, 2019 4:27 pm

Wrzuć zdjęcie jak ten włącznik wygląda od tyłu.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8463
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 20, 2019 4:27 pm

AdamColus pisze:
pn maja 20, 2019 4:25 pm
to jest Karlik Deco ale wg rysunku do włącznika mam tylko dwa kable
Wg. mojego rysunku masz 3 kable
AdamColus
Posty: 25
Rejestracja: czw maja 16, 2019 6:41 am

pn maja 20, 2019 5:30 pm

DZIAŁA wszystko jak należy :)
ale bez profesjonalnej i szybkiej pomocy nie dałbym rady - dziękuję bardzo

PS. oba moduły działają prawidłowo mimo że są praktycznie obok siebie
PS 2: na pewno będę pisał o zwiekszenie liczby modułów w grupie bo chciałbym zebrać wszystkie moduły rolet

jeszcze raz dziękuję i nie pozostaje mi nic jak dokupienie brakujących 16 modułów :)
AdamColus
Posty: 25
Rejestracja: czw maja 16, 2019 6:41 am

pn maja 20, 2019 7:36 pm

oczywiście jak już siedzę i kupuję to pojawiło mi sie pytanie.
czy w module ROW2 istnieje możliwość zaprogramowania harmonogramów dla każdego z kanałów niezależnie?
Przykład: mam na podwójnym włączniku światła dwie lampy na zewnątrz na elewacji - czy mogę jedno ustawić tak aby wyłączało się o określonej godzinie a drugie pozostawało włączone?

I jeszcze pytanie odnośnie rolet - dlaczego moge odsłonić częściowo ale częściowo zasłonić już nie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8463
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 20, 2019 7:45 pm

Można ustawić harmonogram dla każdego kanału z osobna.

Dziwny objaw. Skalibrowałeś roletę tj. czy ustawiłeś czas zamknięcia i otwarcie ?
AdamColus
Posty: 25
Rejestracja: czw maja 16, 2019 6:41 am

pn maja 20, 2019 7:50 pm

Tzn ja moge częściowo zamknąć ale w harmonogramie nie ma takiej opcji:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (44.82 KiB) Przejrzano 665 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8463
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 20, 2019 7:52 pm

Aaa o to chodzi :) myślałem, że w aplikacji nie możesz pozycji rolety ustawić przesuwając palcem po „oknie”.


Jak dasz „częściowo odsłoń” na 20% to tak jakbyś częściowo zamknął na 80%. Na jedno wychodzi. Nie trzeba dwóch określeń jednakże dodamy drugie ponieważ to już nie pierwsza osoba się z tym pogubiła.
AdamColus
Posty: 25
Rejestracja: czw maja 16, 2019 6:41 am

pn maja 20, 2019 7:54 pm

a no tak :)

nie pomyślałem o takim rozwiązaniu - dla mnie wystarczy :)

dziękuję
AdamColus
Posty: 25
Rejestracja: czw maja 16, 2019 6:41 am

pn maja 20, 2019 8:00 pm

może wystarczy zmienić z "odsłoń częściowo" na "ustaw w pozycji" i będzie po kłopocie
każdy sobie wybada jak to działa i nie będzie pytał :)
AdamColus
Posty: 25
Rejestracja: czw maja 16, 2019 6:41 am

pt cze 14, 2019 11:06 am

dzien dobry

lada moment otrzymam pozostałych 10 modułów do rolet więc proszę o zwiększenie możliwości przypisania do grupy 15 modułów.
Będę miał jedną raptem taka grupę.

z góry dziękuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”