Który soft do BME280

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 972
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt gru 28, 2018 1:45 pm

byniom pisze:
pt gru 28, 2018 9:50 am
Ten program nie wystartował , nawet sieci nie rozgłasza żeby zrobić konfigurację . Co miałeś na myśli " wgraj pod adres " ? Chodzi o ustawienie programu do wgrywania ? Mam ustawione 0x0000
To ze masz dobry adres nie znaczy że program do wgrywania jest dobrze ustawiony. W poście jest screen i opis co trzeba zrobić najpierw. Program działa mi na 2 wemos.
TU:
viewtopic.php?f=6&t=4174&start=10
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 972
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt gru 28, 2018 2:45 pm

Mogę potwierdzić , że na ESP07 działa z BMP280 lepiej niż na Wemos gdyż nie występuje problem połączenia z serwerem po zaniku zasilania.
20181228_154637.jpg
20181228_154637.jpg (20.65 KiB) Przejrzano 741 razy
banan0100
Posty: 18
Rejestracja: ndz mar 31, 2019 10:52 pm

pt maja 31, 2019 8:01 pm

QLQ pisze:
pt gru 28, 2018 9:25 am
byniom pisze:
pt gru 28, 2018 6:39 am
Panowie ja już przestałem nadążać za waszymi konwersacjami :) . Może któryś z was łopatologicznie mi wytłumaczy jak uruchomić ten czujnik ? :)
Przekompilowałem Tobie pod BMP280. Nie będzie wskazywał wilgotności (właściwie będzie wskazanie ale nie będzie to wilgotność).

U mnie j/w pisałem na Wemos działa ale z problemami z łączeniem. Dziś później sprawdzę na ESP 07.
SUPLA_BM280_GUI_SILAR_V0.2.6.ino.d1_mini.rar
Wgrać pod ADRES jak na screnie z tego postu i parametrami
POdłlączenie : SCL czujnika do D1 Wemos SCA czujnika do D2 WEmos.
takie pytanie mam wgrałem ta wersje ale aby polaczyc sie z modułem musze podac haslo nigdzie go nie widze podał bys jakie jest?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 972
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt maja 31, 2019 8:04 pm

banan0100 pisze:
pt maja 31, 2019 8:01 pm
QLQ pisze:
pt gru 28, 2018 9:25 am
byniom pisze:
pt gru 28, 2018 6:39 am
Panowie ja już przestałem nadążać za waszymi konwersacjami :) . Może któryś z was łopatologicznie mi wytłumaczy jak uruchomić ten czujnik ? :)
Przekompilowałem Tobie pod BMP280. Nie będzie wskazywał wilgotności (właściwie będzie wskazanie ale nie będzie to wilgotność).

U mnie j/w pisałem na Wemos działa ale z problemami z łączeniem. Dziś później sprawdzę na ESP 07.
SUPLA_BM280_GUI_SILAR_V0.2.6.ino.d1_mini.rar
Wgrać pod ADRES jak na screnie z tego postu i parametrami
POdłlączenie : SCL czujnika do D1 Wemos SCA czujnika do D2 WEmos.
takie pytanie mam wgrałem ta wersje ale aby polaczyc sie z modułem musze podac haslo nigdzie go nie widze podał bys jakie jest?
jaki konkretnie soft wgrałeś bo nie widzę linku tylko "SUPLA_BM280_GUI_SILAR_V0.2.6.ino.d1_mini.rar". Jakie hasło i do czego ? Konkretnie. Hało podajemy do CLoud, do naszego wifi. Nie wiem o jakie Tobie chodzi
banan0100
Posty: 18
Rejestracja: ndz mar 31, 2019 10:52 pm

pt maja 31, 2019 8:12 pm

chodzi mi o haslo do wifi ale juz znalazlem bylo 12345678 wersja bme280 chyba ze mozesz mi udostepnic jakis inny soft dla wemosa z bme 280 bo ten coś teraz konfiguruje wszystko daje zapisz wszytko jest ok resetuje zasilanie i nadal jest w trybie ap
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 915
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt maja 31, 2019 8:42 pm

Co jest w 'Last State' na stronie konfiguracyjnej?
banan0100
Posty: 18
Rejestracja: ndz mar 31, 2019 10:52 pm

sob cze 01, 2019 12:06 am

lesny8 pisze:
pt maja 31, 2019 8:42 pm
Co jest w 'Last State' na stronie konfiguracyjnej?
problem w tym ze jak zaloguje się znowu to na stronie nie ma nic pusto jest zero danych o wifi itp muszę wszystko od nowa wprowadzać jest tylko rssi 31 a jak wpisze dane klikam zapisz pisze ze powiodło sie klikam powrót i te dane co były wpisane są jakieś dziwne tak jakby zakodowane
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1826
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob cze 01, 2019 7:34 am

Wyczyść zawartość pamięci przed ponownym wgraniem softu.
Pozdrawiam
Wojtek
banan0100
Posty: 18
Rejestracja: ndz mar 31, 2019 10:52 pm

sob cze 01, 2019 12:28 pm

wojtas567 pisze:
sob cze 01, 2019 7:34 am
Wyczyść zawartość pamięci przed ponownym wgraniem softu.
wgrywam blanka i nic nie daje probowalem tez tym nowszym tool 3.6.5 klikac erase
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 915
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob cze 01, 2019 2:38 pm

Pokaż screeny z etapu flashowania i te krzaki, o których piszesz...
ODPOWIEDZ