I wpadłem na genialny pomysł. Choć dla naszego bezpieczeństwa ze strony żon nie wiem czy dobry
Swego czasu przerabiając bibliotekę Arduino sobie dorobiłem obslugę czujnika. Cloud też jak widać czujnik obsługuje Co o tym myślicie?
Kolega lesny8 jak zwykle niezawodny. Dziękuję.lesny8 wrote: Sun Jun 16, 2019 2:50 pmniezły pomysł.
Znalazłem trochę teorii jak poradzić sobie z obsługą czujników nacisku.
Na razie brak logiki, ale poprzez zewnętrze usługi dałoby radę pospinać, ale 1s opóźnienia minimum. Wszystko zależy ile komu się brama garażowa otwiera. W moim przypadku jest to jakieś 15s i musiałbym na drodze krajowej zamontować te czujniki 200m od bramy wjazdowej, żeby z rozpędu wjeżdżaćQLQ wrote: Sun Jun 16, 2019 6:28 pm Przy dużych masach np auta (tensometry >100kg - masa/nacisk przedniej osi np VW Passat to ok 650 kg ) można by było otwierać bramę garażu najeżdżając np na płytkę z takim tensometrem. Człowiek stając na niej garażu nie otworzy bo za mało waży - dobry pomysł ?
No ale ja myślał że wjeżdżamy na posesję, stajemy autkiem i grzecznie czekamy aż brama się otworzy. Nie założyłem że pomykamy 150 kmhlesny8 wrote: Sun Jun 16, 2019 9:22 pmNa razie brak logiki, ale poprzez zewnętrze usługi dałoby radę pospinać, ale 1s opóźnienia minimum. Wszystko zależy ile komu się brama garażowa otwiera. W moim przypadku jest to jakieś 15s i musiałbym na drodze krajowej zamontować te czujniki 200m od bramy wjazdowej, żeby z rozpędu wjeżdżaćQLQ wrote: Sun Jun 16, 2019 6:28 pm Przy dużych masach np auta (tensometry >100kg - masa/nacisk przedniej osi np VW Passat to ok 650 kg ) można by było otwierać bramę garażu najeżdżając np na płytkę z takim tensometrem. Człowiek stając na niej garażu nie otworzy bo za mało waży - dobry pomysł ?bo odcinek od bramy wjazdowej do garażowej zajmuje mi jakieś 5s.
Eee.... no co Ty, takich prędkości to w zabudowanym nie rozwijamQLQ wrote: Sun Jun 16, 2019 9:27 pm No ale ja myślał że wjeżdżamy na posesję, stajemy autkiem i grzecznie czekamy aż brama się otworzy. Nie założyłem że pomykamy 150 kmh![]()