Problem z konfiguracją Raspberry Pi
Nie wiem czym to edytujesz ale za ID= masz enter Powinno być
ID=617
Ty masz:
ID=
617
ID=617
Ty masz:
ID=
617
Bardzo dziękuję za pomoc! Już wszystko działa poprawnie, Raspberry jest widoczne i połączone z serwisem.
Edytowałem to standardowo w Notatniku Windows ale jak tylko otworzyłem plik w WordPadzie to od razu wiedziałem dlaczego do tej pory to nie chodziło...
Jeszcze raz dzięki za poprawienie mojego błędu.
Pozdrawiam
Paweł
Edytowałem to standardowo w Notatniku Windows ale jak tylko otworzyłem plik w WordPadzie to od razu wiedziałem dlaczego do tej pory to nie chodziło...
Jeszcze raz dzięki za poprawienie mojego błędu.
Pozdrawiam
Paweł
Proponuję zrobić sudo apt install mc
Midnight Commander jest bardzo podobny do dawnego dosowego norton commandera i przynajmniej dla mnie jest bardzo przydatny do operacji na plikach, bo w linuksie jestem "raczkujący". Wtedy wystarczy odpalić go w konsoli - a ma spore możliwości.
Midnight Commander jest bardzo podobny do dawnego dosowego norton commandera i przynajmniej dla mnie jest bardzo przydatny do operacji na plikach, bo w linuksie jestem "raczkujący". Wtedy wystarczy odpalić go w konsoli - a ma spore możliwości.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Witam Panowie.
Mam odrobinę inny problem otóż na mojej malince chodzi system dedykowany do modułu supla ext 01 wszytko śmiga ale nie mogę się połączyć przez ssh żeby skonfigurować połączenie po wifi, teraz jade z kabla
. Czy jest jakaś rada co bym nie musiał kombinować z tv, i klawiaturą.
Mam odrobinę inny problem otóż na mojej malince chodzi system dedykowany do modułu supla ext 01 wszytko śmiga ale nie mogę się połączyć przez ssh żeby skonfigurować połączenie po wifi, teraz jade z kabla

Co znaczy "nie mogę się połączyć" ?