Do rzeczy. Cały czas marzy mi się coś takiego - zamiast tej oryginalnej płytki (20x45mm) wrzuciłbym taką jak na ostatnim foto z modułem ESP07(12) w trybie al'a SuplaButton aby można było wykorzystać miejsce na 2xAA aku i żeby ESP szło spać by nie czerpać zasilania gdy nie musimy. Jest jak widać na wyposażeniu silniczek krokowy (U=3v
Temperatura mierzona jest w pomieszczeniu np z inCan z czujnika chociażby tak jak ja mam dht11 przy każdym włączniku w pokoju. Mamy skrypty @Fracz więc można zrobić bez żadnego problemu termostat.
Koncepcja jest taka:
- w termostacie w @fracz skryptach mam np ustawione 20st C. Jak spadnie poniżej 18 "odpala" głowica silniczek (do oporu otwórz zawór), jak wzrosnie T powyżej 21 st C znów odpala głowica silniczek do oporu aby zamnknąć zawór. Można ustawić czas działania silniczka np na 5 czy 8sek aby go nie przeciążyć - choćby doświadczalnie.
Kwestia i pytanie podstawowe mam takie : czy modół ESP mogę jakoś wybudzić z "deep sleep" przez WiFi - a nie jak w Button przez "reset" ??
Na razie pomijam obsługę guzików i LCD - można zrobić w późniejszym czasie - ja na chwilę obecną tego nie zrobię tak czy inaczej. Na rynku jak wiadomo jest trochę tych głowić - najtańsze chyba gdzieś na poziomie 40 zł -myślę że dobra alternatywa dla tych co mają zasilanie z kabla przez 24V bo większych napięć sobie nie wyobrażam . Tylko nie piszcie o SonOff