wemos d1 mini + d1 relay shield + supla
-
akszyn
Kojarzy ktoś jak się nazywa ta wersja która jest użyta w tym filmiku? gdyż chciałbym zrobić coś identycznego u siebie https://youtu.be/W8U9kZf2UwY
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
-
milion81
Tutaj także możesz użyć Incan z softu mulitoboard viewtopic.php?f=11&t=3843 lub każdy inny który obsługuje przekaźnik.akszyn wrote: Sun May 26, 2019 9:53 pm Kojarzy ktoś jak się nazywa ta wersja która jest użyta w tym filmiku? gdyż chciałbym zrobić coś identycznego u siebie https://youtu.be/W8U9kZf2UwY
A tak by to wyglądało na schemacie z ustawieniem przekaźnika na D5:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
akszyn
Czy w supla jest możliwość sczytania stanu diody LED jak w tym filmiku o domoticz i wemos aby móc w supli sprawdzić czy jest pc włączony czy nie za pomocą diody LED na obudowie ? https://youtu.be/LUtw3Rbfc7g np.: ustawiając w supli jako guzik mono stabilny?
Last edited by akszyn on Tue Jul 16, 2019 3:29 pm, edited 1 time in total.
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
-
akszyn
podczas podłączania do USB przytrzymuje przycisk reset na wemos (co chyba i tak nic nie daje) i po dodaniu 3 plików od zibiego i wciśnięciu start po chwili mam takie coś wiec co robię źle że wyskakuje mi fail ? nawet przy próbie wgrania blank tez mam identyczny komunikat w programie flash download tool v1.2 150512 jak widać na screenshot
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Zaprogramowałem już ok 10 szt wemos i nigdy nie trzeba było nic robić oprócz podłączenia usb , wybrać odpowiedni com i start lub erase i tyle . Należy pamiętać aby podczas wgrywania nie był włączony Putty lub inny terminal bo wówczas to nie zadziała
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
akszyn
czyli co mogę zrobić aby nie było ciagle na czerwono? skoro mam fail za każdym razem chyba ze coś źle robię z tym softem https://github.com/SUPLA/ESP8266/blob/3 ... v2.5.3.rar chyba ze zepsułem wemosa złe wgrywając soft choć nie wiem czy to możliwe
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Nie trzymaj wciśniętego resetu .
Jeszcze raz :
1.podłącz usb
2.wybierz odpowiedni com i prędkość 115200
3. Kliknij start
Koniec
Prościej się nie da
Jeszcze raz :
1.podłącz usb
2.wybierz odpowiedni com i prędkość 115200
3. Kliknij start
Koniec
Prościej się nie da
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
-
akszyn
tak już robię któryś raz i dalej mam fail wiec widać najprostsze metody zawodzą, a nie trzeba użyć przycisku RESET?
Last edited by akszyn on Thu Sep 05, 2019 4:02 pm, edited 1 time in total.