Sonoff Touch

pzygmunt
Been thanked: 59 times

jfedor wrote:To jeszcze powiedzcie jak odczytywać na tym stan guzika kapacytywnego. :)
"Kropki" w okręgu podświetlają się w momencie załączenia przekaźnika.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
pzygmunt

Zybi wrote: ...
Przemek, czy uwzględniając powyższe możemy spokojnie korzystać ze źródeł "supla-core" aby oprogramować ESP8285 ?
Tak
michael

Witam,
dotarły do mnie Sonoff'y Touch, które chcę przeprogramować na Suplę i teraz mam problem :(
Po rozebraniu płytka wygląda inaczej niż ta na zdjęciu z opisem. Czy może mi ktoś pomóc rozgryźć gdzie są poszczególne złącza: VCC, TX, RX, GND oraz GPIO0?

Jeżeli są analogiczne do poprzedniej wersji to mam nadzieję, że dobrze je sobie opisałem. Proszę o sprawdzenie mnie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Espablo

michael wrote: Jeżeli są analogiczne do poprzedniej wersji to mam nadzieję, że dobrze je sobie opisałem. Proszę o sprawdzenie mnie.
Zasilanie wygląda, że jest OK, a RX i TX łatwo sprawdzić. Podpinasz tam swoją przejściówkę UART-USB, załączasz i patrzysz czy coś Ci wyświetla w Putty. Jeśli nic, to zamieniasz miejscami RX i TX i znowu. Nic się złego nie stanie jeśli zamienisz te dwa piny miejscami. Tylko VCC i GND puść sobie z przejściówki.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
michael

Dzięki Espablo.
Na początku się przestraszyłem, ale im dłużej to analizuję to raczej dobrze to sobie opisałem :)
Na innych wersjach Sonoff'a też jest taka kolejność, więc myśle, że i tutaj nic się nie zmieniło.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pzygmunt

Paul_Sz

Witam,

Jestem zainteresowany zakupem ale przedtem chciałem zapytać, czy pasuje on do standardowych puszek o średnicy np.: 50 [mm] czy będę musiał jednak coś przerabiać?

Rozumiem, że załącza on tylko jeden obwód prądowy?

I jeszcze jedno pytanie z serii "głupich": czy po skonfigurowaniu go z poziomu serwisu supla pojawią się jakieś dodatkowe funkcje, np. ściemnianie/ rozjaśnianie czy jest to tylko standardowe on/ off?

Pozdrawiam
Paweł
pzygmunt

Standardowa puszka, ale przykręca się go tylko na śrubki.
Tylko jeden obwód
Tylko On/Off - wkrótce harmonogramy i sceny
Paul_Sz

Dzięki za info, czyli wszystko już zostało wyjaśnione.
Zakupiłem, więc pozostaje tylko czekać na dostawę a później na testy.

Dziękuję i pozdrawiam
Paweł
TMSer

This might help
Image

Return to “Nowości”