"Kropki" w okręgu podświetlają się w momencie załączenia przekaźnika.jfedor wrote:To jeszcze powiedzcie jak odczytywać na tym stan guzika kapacytywnego.
Sonoff Touch
-
michael
Witam,
dotarły do mnie Sonoff'y Touch, które chcę przeprogramować na Suplę i teraz mam problem
Po rozebraniu płytka wygląda inaczej niż ta na zdjęciu z opisem. Czy może mi ktoś pomóc rozgryźć gdzie są poszczególne złącza: VCC, TX, RX, GND oraz GPIO0?
Jeżeli są analogiczne do poprzedniej wersji to mam nadzieję, że dobrze je sobie opisałem. Proszę o sprawdzenie mnie.
dotarły do mnie Sonoff'y Touch, które chcę przeprogramować na Suplę i teraz mam problem
Po rozebraniu płytka wygląda inaczej niż ta na zdjęciu z opisem. Czy może mi ktoś pomóc rozgryźć gdzie są poszczególne złącza: VCC, TX, RX, GND oraz GPIO0?
Jeżeli są analogiczne do poprzedniej wersji to mam nadzieję, że dobrze je sobie opisałem. Proszę o sprawdzenie mnie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Espablo
Zasilanie wygląda, że jest OK, a RX i TX łatwo sprawdzić. Podpinasz tam swoją przejściówkę UART-USB, załączasz i patrzysz czy coś Ci wyświetla w Putty. Jeśli nic, to zamieniasz miejscami RX i TX i znowu. Nic się złego nie stanie jeśli zamienisz te dwa piny miejscami. Tylko VCC i GND puść sobie z przejściówki.michael wrote: Jeżeli są analogiczne do poprzedniej wersji to mam nadzieję, że dobrze je sobie opisałem. Proszę o sprawdzenie mnie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
michael
Dzięki Espablo.
Na początku się przestraszyłem, ale im dłużej to analizuję to raczej dobrze to sobie opisałem
Na innych wersjach Sonoff'a też jest taka kolejność, więc myśle, że i tutaj nic się nie zmieniło.
Na początku się przestraszyłem, ale im dłużej to analizuję to raczej dobrze to sobie opisałem
Na innych wersjach Sonoff'a też jest taka kolejność, więc myśle, że i tutaj nic się nie zmieniło.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
Paul_Sz
Witam,
Jestem zainteresowany zakupem ale przedtem chciałem zapytać, czy pasuje on do standardowych puszek o średnicy np.: 50 [mm] czy będę musiał jednak coś przerabiać?
Rozumiem, że załącza on tylko jeden obwód prądowy?
I jeszcze jedno pytanie z serii "głupich": czy po skonfigurowaniu go z poziomu serwisu supla pojawią się jakieś dodatkowe funkcje, np. ściemnianie/ rozjaśnianie czy jest to tylko standardowe on/ off?
Pozdrawiam
Paweł
Jestem zainteresowany zakupem ale przedtem chciałem zapytać, czy pasuje on do standardowych puszek o średnicy np.: 50 [mm] czy będę musiał jednak coś przerabiać?
Rozumiem, że załącza on tylko jeden obwód prądowy?
I jeszcze jedno pytanie z serii "głupich": czy po skonfigurowaniu go z poziomu serwisu supla pojawią się jakieś dodatkowe funkcje, np. ściemnianie/ rozjaśnianie czy jest to tylko standardowe on/ off?
Pozdrawiam
Paweł
-
Paul_Sz
Dzięki za info, czyli wszystko już zostało wyjaśnione.
Zakupiłem, więc pozostaje tylko czekać na dostawę a później na testy.
Dziękuję i pozdrawiam
Paweł
Zakupiłem, więc pozostaje tylko czekać na dostawę a później na testy.
Dziękuję i pozdrawiam
Paweł