Integracja z Asystentem głosowym Amazon Alexa

akszyn

pzygmunt wrote: Thu Jan 17, 2019 10:50 pm Na razie Skill został zgłoszony dla języka EN. Wkrótce zgłosimy dla pozostałych dostępnych języków ale... nawet bez zgłoszenia może zadziała.
czyli jak rozumiem pl tez będzie ?
o_rany wrote: Wed Jan 30, 2019 1:15 pm Aby miec radio np Rmf musisz zrobic skilla TuneIn i tam masz dostep do wielu stacji. Komenda "play rmf fm radio from tunein" i leci.... Mozńa zrobic routine i ustawic krotka komende np."r m f f m" spacje coby byl spelling. Pamietaj pelowac po ichniemu angielsku czy niemiecku... Jak tam masz ustawione.
są jeszcze jakieś inne skile niż tune in do radia pl np.: rmf maxxx czy eska itp ? Bo Alexa odpowiada że nie może wykonać takiej rutyny
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
gbcolin

Podpowiedzcie co trzeba zrobic żeby alexa widziała bramy bo czujniki widzi ale nie widzi przekaźników...
Nie atakuję projektu Supli ;)
michael

gbcolin wrote: Fri Aug 30, 2019 7:13 am Podpowiedzcie co trzeba zrobic żeby alexa widziała bramy bo czujniki widzi ale nie widzi przekaźników...
Nic. Bramy jeszcze nie są obsługiwane - musimy czekać na ich implementację.
Ewentualnie wsparcie przez IFTTT
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
gbcolin

A czy któryś z obecnie działających asystentów wspiera bramy?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie
SUPLA.... Nareszcie w domu.
maffiu

gbcolin wrote: Fri Aug 30, 2019 7:13 am Podpowiedzcie co trzeba zrobic żeby alexa widziała bramy bo czujniki widzi ale nie widzi przekaźników...
Narazie nie zobaczysz ale można ja Alexa otworzyć przez ifttt wrzucałem tu gdzieś link do tutorialu na yt
michael

gbcolin

Super o to chodziło. :)
muchac35

Jakiś czas temu dodałem supla do Alexa i działa wszystko oki
Teraz kolega chce tak samo zrobić i nie wykrywa mu urządzeń
Przetestowałem aby dodał moje urządzenia z mojego konta supla i tez nie wyszukuje urządzeń
Ma ktoś podobny problem z Alexa?
michael

Z tego co zaobserwowałem Alexa czasami się gubi. Proponuję poczekać z 3 dni i spróbować ponownie.
Ostatnio u mnie i znajomego nie działały zdarzenia w Alexie. Próbowaliśmy walczyć z Przemkiem, ale po stronie Supli wszystko było OK. Problem sam się rozwiązał po właśnie 3 dniach :)

Return to “Nowości”