pzygmunt wrote: Thu Jan 17, 2019 10:50 pm
Na razie Skill został zgłoszony dla języka EN. Wkrótce zgłosimy dla pozostałych dostępnych języków ale... nawet bez zgłoszenia może zadziała.
czyli jak rozumiem pl tez będzie ?
o_rany wrote: Wed Jan 30, 2019 1:15 pm
Aby miec radio np Rmf musisz zrobic skilla TuneIn i tam masz dostep do wielu stacji. Komenda "play rmf fm radio from tunein" i leci.... Mozńa zrobic routine i ustawic krotka komende np."r m f f m" spacje coby byl spelling. Pamietaj pelowac po ichniemu angielsku czy niemiecku... Jak tam masz ustawione.
są jeszcze jakieś inne skile niż tune in do radia pl np.: rmf maxxx czy eska itp ? Bo Alexa odpowiada że nie może wykonać takiej rutyny
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
Jakiś czas temu dodałem supla do Alexa i działa wszystko oki
Teraz kolega chce tak samo zrobić i nie wykrywa mu urządzeń
Przetestowałem aby dodał moje urządzenia z mojego konta supla i tez nie wyszukuje urządzeń
Ma ktoś podobny problem z Alexa?
Z tego co zaobserwowałem Alexa czasami się gubi. Proponuję poczekać z 3 dni i spróbować ponownie.
Ostatnio u mnie i znajomego nie działały zdarzenia w Alexie. Próbowaliśmy walczyć z Przemkiem, ale po stronie Supli wszystko było OK. Problem sam się rozwiązał po właśnie 3 dniach