Witajcie!
W jaki sposób zmienić zakres pracy urządzenia SRW-01 Supla z 110% na 100% przy każdej z opcji ? Lub inne wyjście z sytuacji.
Z góry dziękuję za Waszą pomoc!
Rózny czas otwierania i zamykania rolet SRW-01
-
Lucas
Chodzi Ci o zmianę czasu otwierania i zamykania rolety? Robiłeś kalibrację?MIehalek wrote: Mon Sep 23, 2019 7:52 am Witajcie!
W jaki sposób zmienić zakres pracy urządzenia SRW-01 Supla z 110% na 100% przy każdej z opcji ? Lub inne wyjście z sytuacji.
Z góry dziękuję za Waszą pomoc!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
MIehalek
Czas mam wpisany ten sam dla pracy w górę i dół. Jeśli skrajnie tylko otwieram i zamykam rolety to wszystko działa poprawnie. W przypadku otwarcia procentowego a następnie po powrocie dodaje 10 % i roleta opada na podłogę lub obraca się na górze.
Jeśli nie SRW to jakie są opcje? Krańcówki?
ps. W domu mam 6 rolet i ponad 20 urządzeń supla i nie bardzo mam opcji na zmiany ...
Jeśli nie SRW to jakie są opcje? Krańcówki?
ps. W domu mam 6 rolet i ponad 20 urządzeń supla i nie bardzo mam opcji na zmiany ...
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Tylko krańcówki. Albo blokada (tak, aby roleta się nie kręciła na końcach) i SRW-02 (jeszcze niedostępny), który będzie wykrywał przeciążenie na silniku.
To są rolety zewnętrzne? Aż dziwne, że nie ma tam krańcówek.
To są rolety zewnętrzne? Aż dziwne, że nie ma tam krańcówek.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
tombo87
Mam pytanie też, co może być przyczyną że jeżeli mam nastawione otwieranie rolet o danej godzinie i nastowiony potrzebny czas do otwarcia a one otwierają mi się do połów, początkowo otwierał się całkowicie do końca od wczoraj do połowy!?
-
Lucas
Jak dasz w aplikacji pełne otwarcie, to w zadanym w cloudzie czasie otwierają się do końca czy też do połowy? Czasy się nie zmieniły? Może silnik rolety nie jest w stanie jej podnieść do końca w zadanym czasie. Czy jak zmienisz (wydłużysz) czas otwarcia w cloudzie, to się odsłaniają więcej? Może edytuj lub usuń/stwórz harmonogram na nowo.tombo87 wrote: Wed Sep 25, 2019 8:20 am Mam pytanie też, co może być przyczyną że jeżeli mam nastawione otwieranie rolet o danej godzinie i nastowiony potrzebny czas do otwarcia a one otwierają mi się do połów, początkowo otwierał się całkowicie do końca od wczoraj do połowy!?