Rózny czas otwierania i zamykania rolet SRW-01

Sterownik rolet
MIehalek

Witajcie!
W jaki sposób zmienić zakres pracy urządzenia SRW-01 Supla z 110% na 100% przy każdej z opcji ? Lub inne wyjście z sytuacji.
Z góry dziękuję za Waszą pomoc!
Lucas

MIehalek wrote: Mon Sep 23, 2019 7:52 am Witajcie!
W jaki sposób zmienić zakres pracy urządzenia SRW-01 Supla z 110% na 100% przy każdej z opcji ? Lub inne wyjście z sytuacji.
Z góry dziękuję za Waszą pomoc!
Chodzi Ci o zmianę czasu otwierania i zamykania rolety? Robiłeś kalibrację?
srw-03.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie zmienisz tego marginesu 10-ciu %. Jak się domyślam masz jakieś rolety bez krańcówek. SRW do takich się nie nadaje.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
MIehalek

Czas mam wpisany ten sam dla pracy w górę i dół. Jeśli skrajnie tylko otwieram i zamykam rolety to wszystko działa poprawnie. W przypadku otwarcia procentowego a następnie po powrocie dodaje 10 % i roleta opada na podłogę lub obraca się na górze.

Jeśli nie SRW to jakie są opcje? Krańcówki?
ps. W domu mam 6 rolet i ponad 20 urządzeń supla i nie bardzo mam opcji na zmiany ...
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Tylko krańcówki. Albo blokada (tak, aby roleta się nie kręciła na końcach) i SRW-02 (jeszcze niedostępny), który będzie wykrywał przeciążenie na silniku.
To są rolety zewnętrzne? Aż dziwne, że nie ma tam krańcówek.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
pzygmunt

Stawiam, że to nie są rolety zewnętrzne. SRW się to tego co masz nie nadaje.
tombo87

Mam pytanie też, co może być przyczyną że jeżeli mam nastawione otwieranie rolet o danej godzinie i nastowiony potrzebny czas do otwarcia a one otwierają mi się do połów, początkowo otwierał się całkowicie do końca od wczoraj do połowy!?
Lucas

tombo87 wrote: Wed Sep 25, 2019 8:20 am Mam pytanie też, co może być przyczyną że jeżeli mam nastawione otwieranie rolet o danej godzinie i nastowiony potrzebny czas do otwarcia a one otwierają mi się do połów, początkowo otwierał się całkowicie do końca od wczoraj do połowy!?
Jak dasz w aplikacji pełne otwarcie, to w zadanym w cloudzie czasie otwierają się do końca czy też do połowy? Czasy się nie zmieniły? Może silnik rolety nie jest w stanie jej podnieść do końca w zadanym czasie. Czy jak zmienisz (wydłużysz) czas otwarcia w cloudzie, to się odsłaniają więcej? Może edytuj lub usuń/stwórz harmonogram na nowo.
pzygmunt

Zadaj w aplikacji tą samą wysokość i zobacz co się stanie.

Return to “ZAMEL SRW-01”