Jeśli wstydzisz się, bo masz bałagan w kodzie, to zrób porządek i podziel się źródłami na githubie. Może ktoś na tej bazie, tak jak Ty na bazie Primary GUI od @Espablo, dopisze coś jeszcze?
Nie zapominaj, że otwarte jest lepsze
W imieniu użytkowników których wiedza ogranicza się do wgrywania gotowców chciałem bardzo podziękować o troskę. Oby tak dalej.fracz wrote: Tue Sep 24, 2019 6:36 am Pytam o kod. Supla jest otwartym oprogramowaniem.
viewtopic.php?f=6&t=4935
Nie wiem, ale się wypowiem....maniakson wrote: Tue Sep 24, 2019 9:37 amW imieniu użytkowników których wiedza ogranicza się do wgrywania gotowców chciałem bardzo podziękować o troskę. Oby tak dalej.fracz wrote: Tue Sep 24, 2019 6:36 am Pytam o kod. Supla jest otwartym oprogramowaniem.
viewtopic.php?f=6&t=4935
No i oto chodzi. Tak to jest, że jeśli korzystasz z czyjejś pracy to udostępniasz również swoją.
A czy mógłbyś mi jeszcze wytłumaczyć jak użytkownik nie pobierając z oficjalnych repo może zweryfikować zawartość binów? udostepniony kod źródłowy nigdy nie powie co jest umieszczone w skompilowanym plikupzygmunt wrote: Tue Sep 24, 2019 10:16 am Najbardziej są zdziwieni jak autor który tak wspaniałomyślnie udostępnił binarki dla ich sprzętu zostawił w środku backdora i może zdalnie włamać się do ich sieci czy też po prostu kontrolować ich urządzenia.
Gdyby nie ta troska, nie miałbyś czego wgrywać.maniakson wrote: Tue Sep 24, 2019 9:37 am W imieniu użytkowników których wiedza ogranicza się do wgrywania gotowców chciałem bardzo podziękować o troskę. Oby tak dalej.
Masz tak naprawdę dwa tryby konfiguracji GUI-zielone sieć się rozgłasza, ustawiasz wtedy gpio i inne rzeczy związane z urządzeniem. Wejść ponownie można przez przytrzymanie przez 5s przycisku ustawionego w konf, domyślnie jest to GPIO0.Dawid84 wrote: Tue Sep 24, 2019 7:34 pm
Dziś miałem trochę czasu wgrałem soft do basica wszystko ok po restarcie urządzenia rozglasza sieć wszedłem 192.168.4.1 niebardzo wiem do czego jest pole ustawienia administratora ???
Do tego momentu wszystko przebiegało OK, ale nie umiemumiem ponownie wprowadzić go w tryb konfiguracji przycisk nacisniety 5 sec. i nic sie nie dzieje na stronie supla.org też niewidze urządzenia najlepsze jest to że jak odlacze od zasilania i podlacze to pojawia się sieć rozglaszana ale nie idzie się połączyć i po chwili znika.