Supla Geolocation. Aplikacja mobilna
-
Czyli mam jakiś pożytek z ustawienia martwej strefy wewnątrz strefy tej głównej ? Sorki za takie pytania
-
Posiadasz zamontowany czujnik na częściowo otwartą brame? Bez tego czujnika aplikacja nie jest w stanie stwierdzić czy brama jest w trakcie pracy i dlatego może tak się dziać.tomkowski wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 6:31 am Dzięki za wyjaśnienia!
Pozdrawiam!
Edit 30.09.2019 11:44
Kolejny raz przetestowałem działanie apki.
Faktycznie - po podświetleniu na zielono zdefiniowanej strefy aplikacja zaczyna działać. Ale....
mapa_supla_geo.jpg
Na załączonej mapie widać mój dom i miejsce w które podjechałem autem, zatrzymałem się i obserwowałem bramę
Od domu do miejsca postoju mam dokładnie 458m.
Martwa strefa ustawiona na 70m. Promień strefy na 150.
Przebieg testu:
Wyjeżdżam z domu zostawiając otwartą bramę. Jadę do punktu obserwacyjnego
Czyli wyjeżdżam ponad 200m poza strefę.
Moja brama ma sterowanie step-by-step czyli kolejne sygnały (w zależności od stanu początkowego) powodują: OTWÓRZ, STOP, ZAMKNIJ, STOP, OTWÓRZ, STOP, itd.
No i widzę, że brama dokładnie to robi. Trochę się zamyka, następnie trochę otwiera, trochę zamyka itd....
Ruszam do domu gdy widzę, że brama zamknięta jest w około 1/3 i znów zaczyna się otwierać.
Podjeżdżam pod dom i ... zastaję bramę całkowicie zamkniętą!
Uff...trochę się rozpisałem - wybacz. Może ja gdzieś popełniam błąd w rozumieniu działania lub konfiguracji.
Nie ukrywam, że jest to aplikacja na jaką czekałem od dawna i baaardzo bym chciał ją uruchomić
-
Wstawiam prosty schemat jak działa aplikacja w poszczególnych strefach.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Nie - tylko jeden krańcowy. Standardowo dla bram garażowych nie ma możliwości zamontowania drugiego czujnika ZTCW.
Więc jak? Mam garażową ustawić jako wjazdową, zmienić ikonę i dorzucić kolejny czujnik?
Jakiego modułu (ew. z jakim softem i w jakiej konfiguracji) używasz do sterowania bramą?
-
Bramę garażową na której testuje mam na Wemosie z inCan easy od Espablo i do tego płytka z dwoma przekaźnikami. Jak chcesz to mogę ci podesłać ikonę na 50% do bramy garażowejtomkowski wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 11:22 amNie - tylko jeden krańcowy. Standardowo dla bram garażowych nie ma możliwości zamontowania drugiego czujnika ZTCW.
Więc jak? Mam garażową ustawić jako wjazdową, zmienić ikonę i dorzucić kolejny czujnik?
Jakiego modułu (ew. z jakim softem i w jakiej konfiguracji) używasz do sterowania bramą?
Ewentualnie zrobię kanał w którym będzie trzeba podać czas jaki brama potrzebuje na otwarcie zamknięcie.
-
Nowa wersja 0.42
https://drive.google.com/drive/folders/ ... fyTBwBgPyw
- Poprawiony przycisk on/off
- Naprawiony zoom mapy do aktualnej pozycji lub pinezki z edytowanej strefy
- Powiadomienia po wejściu/wyjściu ze stref
-
Trochę chyba dużo tych requestów na jedno opuszczenie strefy?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
-
Jeżeli użyłeś kanału Fracz to sam musisz zadbać o warunek wykonania sceny. Aplikacja przy użyciu kanału FRACZ co 1.5s wykonuje zapytanie wył/wł (zależnie od strefy) i to w scenie musisz ustawić warunek np. że jeżeli kominek jest wyłączony to ma nic nie zrobić. Natomiast jeżeli masz to ustawione i tak się dzieje to musisz poczekać na kanał SWITCH w aplikacji.Gucio2607. wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 6:12 pm Trochę chyba dużo tych requestów na jedno opuszczenie strefy?
Screenshot_20190930-191022.jpg
-
Super!arekrgw wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 6:01 pm Nowa wersja 0.42
- Poprawiony przycisk on/off
- Naprawiony zoom mapy do aktualnej pozycji lub pinezki z edytowanej strefy
- Powiadomienia po wejściu/wyjściu ze stref
Napiszesz jeszcze jaki masz model napędu? Poczytam o sterowaniu.
Zastanawiam się nad dołożeniem czujnika do tego układu który mam. Gdzie umieścić drugi czujnik? Na logikę w drugim skrajnym położeniu ( jeśli oba otwarte to brama uchylona).
Lub jak pisałeś - jest szansa na kanał z zadeklarowanym czasem otw/zamk?