Prędkość dla konsoli tzw. natywna, lub jak kto woli "chińska" to 74880... przynajmniej u mnie tak działa.alv wrote:Wgrałem ponownie oprogramowanie do h801, bez czyszczenia i działa z wprowadzonymi wcześniej credenials. Wgrywałem 5 razy, więc to nie mógł być problem konwertera, chyba, że jest wybitnie niedoskonały...
Na konsoli było widać jak coś leci w pętli (nieczytelne)
Firmware dla kontrolera RGBWW H801
-
slawek
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
nowy1
Dokładnie tak samo jak ty zrobiłemnowy1 wrote:alv wrote:Wgrałem ponownie oprogramowanie do h801, bez czyszczenia i działa z wprowadzonymi wcześniej credenials. Wgrywałem 5 razy, więc to nie mógł być problem konwertera, chyba, że jest wybitnie niedoskonały...
Na konsoli było widać jak coś leci w pętli (nieczytelne)
Mam dokładnie to samo wgrywa sie oprogramowanie bez problemu ale mruga tylko dioda i nie widac wifi
jak to rozwiązałęś ?
wpierw wgrałem rgbw_wroom_user1.1024.new.2.bin ustawiem po wifi wszelkie dane i wgrałem dopiero h801_user1.1024.new.2.bin
i zaczęło działać
-
alv
Tak sprawdzałem.slawek wrote: Prędkość dla konsoli tzw. natywna, lub jak kto woli "chińska" to 74880... przynajmniej u mnie tak działa.
Czyli jednak to nie problem z moim konwerterem.nowy1 wrote: Dokładnie tak samo jak ty zrobiłem
wpierw wgrałem rgbw_wroom_user1.1024.new.2.bin ustawiem po wifi wszelkie dane i wgrałem dopiero h801_user1.1024.new.2.bin
i zaczęło działać
-
nowy1
Czy jest możliwość by H801 pamiętał sstotnią konfigurację ?
Bo jak mi się rozłączy połączenie z suplą cloud ( przy zmianie i restarcie) ty wyłączają mi sie diody .
Bo jak mi się rozłączy połączenie z suplą cloud ( przy zmianie i restarcie) ty wyłączają mi sie diody .
-
nowy1
pzygmunt wrote:Uwzględnię to w kolejnej wersji
Często zdarza sie ,że nawet jak nie jest załączony H801 to miga diodami rgb rozumiem,e jak by tracił połaczenie z suplą-cloud
ale leży on od routera 0,5 metra stale jestem połączony do internetu ,jak moge zdiagnozować ten problem ?
-
nowy1
pzygmunt wrote:Raczej to nie to. Najprawdopodobniej sie po prostu sypie.
Ale mam to na dwóch modułach,
czy na dziś jest jakiś sprawdzony sprzęt do RGB ?
-
ecogadzet
Które ledy rgbw można sterować za pomocą h801. Ws2811 ? Albo 2812 ?