Sonoff Mini wgranie SUPLA

M@rcin

Szukam i szukam i nie mogę znaleźć :| :geek:
Prosiłbym o instrukcję wgrania oprogramowania SUPLA do Sonoff Mini krok po kroku.
Jestem początkującym w tej dziedzinie i prosiłbym o bardzo jasne i zrozumiałe wskazówki :)
QLQ

M@rcin wrote: Fri Oct 04, 2019 2:07 pm Szukam i szukam i nie mogę znaleźć :| :geek:
Prosiłbym o instrukcję wgrania oprogramowania SUPLA do Sonoff Mini krok po kroku.
Jestem początkującym w tej dziedzinie i prosiłbym o bardzo jasne i zrozumiałe wskazówki :)
Słabo szukasz. Jest w pomocy
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
hZkgZK

M@rcin wrote: Fri Oct 04, 2019 2:07 pm Szukam i szukam i nie mogę znaleźć :| :geek:
Jest cała masa postów na forum na temat flashowania. Wgrywanie oprogramowania do Sonoff Mini nie różni się niczym od wgrywania go do innych modułów opartych na ESP8266.
Dodatkowo Sonoff Mini ma możliwość flashowania OTA w trybie DIY. Instrukcja np tu https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmo ... Sonoff-DIY
M@rcin

Ok. Dziękuję za pomoc, lecz mam jeden problem. Przy flaszowaniu OTA przez DIY przy 91% przerwało mi instalację. Sonoff Mini nie budzi się. Jest niewidoczny. W jaki sposób mogę ponowić zabieg ?
Gucio2607.

Wyczyść moduł i wygraj jeszcze raz.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
M@rcin

Gucio2607. wrote: Sun Oct 06, 2019 11:47 pm Wyczyść moduł i wygraj jeszcze raz.
Ja to zrobić ? Jak przywrócić moduł do ustawień fabrycznych?
Hobo

Przy okazji tego tematu i ja mam pytanie, ale zakupiłem mini z wgranym już softem supla:
po uruchomieniu i na stronie startowej konfiguracji widzę, że jest to sonoff basic. Czy rzeczywiście bazuje na basic czy jest firmware osobno do mini?
również na stronie konfiguracyjnej nie widzę miejsca do wpisania kodu lokalizacji, zatem nawet jeżeli poprawnie skonfiguruję dostęp do internetu to nie widzę elementu na swoim koncie - to też "zasługa" wersji basic?
Czy przełącznik monostabilny jest tutaj jako sygnał do reakcji czy powinien być traktowany jak dzwonkowy czyli jak długo trzymasz tak długo jest włączony? Bo jeśli jak dzwonek to i nie będzie problemu z wykorzystaniem czujnika ruchu?
-------------------------------------------------------------------------------
Jeśli nie uważałeś jak robiłeś to rób jak uważasz.
Jeśli uważałeś to bądź pewny tego co zrobiłeś.
QLQ

Hobo wrote: Mon Oct 07, 2019 1:38 pm Przy okazji tego tematu i ja mam pytanie, ale zakupiłem mini z wgranym już softem supla:
po uruchomieniu i na stronie startowej konfiguracji widzę, że jest to sonoff basic. Czy rzeczywiście bazuje na basic czy jest firmware osobno do mini?
również na stronie konfiguracyjnej nie widzę miejsca do wpisania kodu lokalizacji, zatem nawet jeżeli poprawnie skonfiguruję dostęp do internetu to nie widzę elementu na swoim koncie - to też "zasługa" wersji basic?
Czy przełącznik monostabilny jest tutaj jako sygnał do reakcji czy powinien być traktowany jak dzwonkowy czyli jak długo trzymasz tak długo jest włączony? Bo jeśli jak dzwonek to i nie będzie problemu z wykorzystaniem czujnika ruchu?
Pytania raczej do sprzedawcy.

Co do kodu lokalizacji to zamiast id lokalizacji wpisać można email pk którym logujesz się do Cloud.

Daj jakiś screen z konfiguracji.
QLQ

M@rcin wrote: Sun Oct 06, 2019 10:21 pm Ok. Dziękuję za pomoc, lecz mam jeden problem. Przy flaszowaniu OTA przez DIY przy 91% przerwało mi instalację. Sonoff Mini nie budzi się. Jest niewidoczny. W jaki sposób mogę ponowić zabieg ?
No to już raczej tylko zostaje przez programator. Tak na 99.99 % będzie działał. Jak ten twój mini wygląda bo jest ich trochę. ?
slawek

M@rcin wrote: Sun Oct 06, 2019 10:21 pm Ok. Dziękuję za pomoc, lecz mam jeden problem. Przy flaszowaniu OTA przez DIY przy 91% przerwało mi instalację. Sonoff Mini nie budzi się. Jest niewidoczny. W jaki sposób mogę ponowić zabieg ?
Dlaczego wprowadzasz zamieszanie i dublujesz wątki - pytałeś o to tutaj i dostałeś odpowiedź. Jeśli masz dodatkowe pytania - trzymaj się jednego wątku. Ułatwi to szukanie pomocy "potomnym", a przecież po to jest to forum...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

Return to “Ogólna dyskusja”