ESP8266 Primary GUI v2
-
Patryk
Była by możliwość zamiast wyświetlania CH0, CH1, CH2 itd..., wpisać własne nazwy np: Piec, Grzejniki itd ... ?
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Zrobię to jak należy, będziecie mogli definiować nazwy od strony GUIGeorge2002 wrote: Sun Oct 13, 2019 5:18 pmWystarczy te teksty podmienić ale będziesz musiał dopasować sobie zapewne położeniePatryk wrote: Sun Oct 13, 2019 2:31 pm Była by możliwość zamiast wyświetlania CH0, CH1, CH2 itd..., wpisać własne nazwy np: Piec, Grzejniki itd ... ?![]()
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Patryk
Było by super.
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
-
petione
Głupia propozycja, a może odczyt czasu z jakiegoś serwera NTP i możliwość wyświetlania aktualnej godziny?
-
dobo
Zaobserwował ktoś u siebie podobne objawy?
1. Restartowanie przy próbie wejścia w konfigurację. Trzeba być zalogowanym w cloud.supla.org aby moduł wszedł w konfigurację.
2. Nie da się zaktualizować modułu przez stronę konfiguracji podając ścieżkę do pliku bin.
3. Jeśli się weszło w tryb konfiguracji ale nie zalogowaliśmy się na stronie 192.168.4.1 by dokonać zmian i tam zrestartować moduł to nie da się tego zrobić przyciskiem przez przytrzymanie.
1. Restartowanie przy próbie wejścia w konfigurację. Trzeba być zalogowanym w cloud.supla.org aby moduł wszedł w konfigurację.
2. Nie da się zaktualizować modułu przez stronę konfiguracji podając ścieżkę do pliku bin.
3. Jeśli się weszło w tryb konfiguracji ale nie zalogowaliśmy się na stronie 192.168.4.1 by dokonać zmian i tam zrestartować moduł to nie da się tego zrobić przyciskiem przez przytrzymanie.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
ad1 "Restartowanie przy próbie wejścia w konfigurację" co to znaczy? Sprawdziłem i zawsze wchodzi w trym konfiguracji nawet jak nie jest zarejestrowany w cloudzie.dobo wrote: Sun Oct 13, 2019 6:06 pm Zaobserwował ktoś u siebie podobne objawy?
ad2 oraz ad3 pamiętaj, że jak wgrywasz coś przez arduino lub w inny sposób to zrób restart urządzenia przez odłączenie zasilania. Wtedy będzie Ci to wszystko działać.
PS.
A tak poza tym to wrzuciłem nową wersję gdzie możecie sobie sami definiować nazwy czujników DSsów, ustawiłem maksymalną długość na 8 znaków myślę, że wystarczy.
pozdro
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Ryrzy
Z góry przepraszam za "koncert życzeń", ale jak bardzo skomplikowane byłoby dodanie obsługi opcji dimmera/rgb/dimmerandrgb (chyba dobrze napisałem, widziałem że te 3 opcje właśnie się używa do obsługi np ledow), dziękuję
Btw. Przydałaby się opcja "podziekuj" przy postach na forum.
oszczedziloby sporo niepotrzebnych postów typu dziekuje
Btw. Przydałaby się opcja "podziekuj" przy postach na forum.
-
dobo
1) Na tym filmiku to pokazałem https://www.youtube.com/watch?v=X6iAd8gJzS0krycha88 wrote: Sun Oct 13, 2019 6:18 pm ad1 "Restartowanie przy próbie wejścia w konfigurację" co to znaczy? Sprawdziłem i zawsze wchodzi w trym konfiguracji nawet jak nie jest zarejestrowany w cloudzie.
ad2 oraz ad3 pamiętaj, że jak wgrywasz coś przez arduino lub w inny sposób to zrób restart urządzenia przez odłączenie zasilania. Wtedy będzie Ci to wszystko działać.
Ale już nie ma takiej systematyczności i nawet jak zaloguję się do clouda to robi restarty.
Wcześniej trzymałem cały czas przycisk, aż pojawiał się tryb konfiguracyjny i puszczałem, tak jest też nagrane.
Przed chwilą robiłem próby z zegarkiem przy 5 i 6 sekundach puszczam przycisk, a po chwili moduł się restartuje.
2 i 3) tak robię za każdym razem. Wyciągam z USB interfejs odłączam go od modułu. Potem podpinam pod TX i RX OLEDa i dopiero wtedy wtyczka zasilania Canwinga do sieci. Jest to upierdliwe dlatego chciałem aktualizować przez WiFi.
Kombinowałem również z poniższym tu powinno być password
ale kombinowałem też z danymi do clouda.
Podobnie robiłem przy aktualizacji i pokazywało Error
Tylko ja mam takie objawy? Czy nikt jeszcze nie robił aktualizacji z trybu konfiguracji?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Ryrzy
A czy czasem problemy z aktualizacja przez gui nie występowały jak był zły rozmiar pamięci wpisany ? Coś gdzieś mi się tutaj przewinęło po drodze