ESP8266 Primary GUI v2

Patryk

Była by możliwość zamiast wyświetlania CH0, CH1, CH2 itd..., wpisać własne nazwy  np: Piec,  Grzejniki itd ... ?
George2002

Patryk wrote: Sun Oct 13, 2019 2:31 pm Była by możliwość zamiast wyświetlania CH0, CH1, CH2 itd..., wpisać własne nazwy np: Piec, Grzejniki itd ... ?
Wystarczy te teksty podmienić ale będziesz musiał dopasować sobie zapewne położenie :)
krycha88
Been thanked: 5 times

George2002 wrote: Sun Oct 13, 2019 5:18 pm
Patryk wrote: Sun Oct 13, 2019 2:31 pm Była by możliwość zamiast wyświetlania CH0, CH1, CH2 itd..., wpisać własne nazwy np: Piec, Grzejniki itd ... ?
Wystarczy te teksty podmienić ale będziesz musiał dopasować sobie zapewne położenie :)
Zrobię to jak należy, będziecie mogli definiować nazwy od strony GUI
https://gui-generic-builder.supla.io/
Patryk

Było by super.
Z góry dziękuję.
petione

Głupia propozycja, a może odczyt czasu z jakiegoś serwera NTP i możliwość wyświetlania aktualnej godziny?
dobo

Zaobserwował ktoś u siebie podobne objawy?
1. Restartowanie przy próbie wejścia w konfigurację. Trzeba być zalogowanym w cloud.supla.org aby moduł wszedł w konfigurację.
2. Nie da się zaktualizować modułu przez stronę konfiguracji podając ścieżkę do pliku bin.
3. Jeśli się weszło w tryb konfiguracji ale nie zalogowaliśmy się na stronie 192.168.4.1 by dokonać zmian i tam zrestartować moduł to nie da się tego zrobić przyciskiem przez przytrzymanie.
krycha88
Been thanked: 5 times

dobo wrote: Sun Oct 13, 2019 6:06 pm Zaobserwował ktoś u siebie podobne objawy?
1. Restartowanie przy próbie wejścia w konfigurację. Trzeba być zalogowanym w cloud.supla.org aby moduł wszedł w konfigurację.
2. Nie da się zaktualizować modułu przez stronę konfiguracji podając ścieżkę do pliku bin.
3. Jeśli się weszło w tryb konfiguracji ale nie zalogowaliśmy się na stronie 192.168.4.1 by dokonać zmian i tam zrestartować moduł to nie da się tego zrobić przyciskiem przez przytrzymanie.
ad1 "Restartowanie przy próbie wejścia w konfigurację" co to znaczy? Sprawdziłem i zawsze wchodzi w trym konfiguracji nawet jak nie jest zarejestrowany w cloudzie.
ad2 oraz ad3 pamiętaj, że jak wgrywasz coś przez arduino lub w inny sposób to zrób restart urządzenia przez odłączenie zasilania. Wtedy będzie Ci to wszystko działać.

PS.
A tak poza tym to wrzuciłem nową wersję gdzie możecie sobie sami definiować nazwy czujników DSsów, ustawiłem maksymalną długość na 8 znaków myślę, że wystarczy.

pozdro
https://gui-generic-builder.supla.io/
Ryrzy

Z góry przepraszam za "koncert życzeń", ale jak bardzo skomplikowane byłoby dodanie obsługi opcji dimmera/rgb/dimmerandrgb (chyba dobrze napisałem, widziałem że te 3 opcje właśnie się używa do obsługi np ledow), dziękuję

Btw. Przydałaby się opcja "podziekuj" przy postach na forum. ;) oszczedziloby sporo niepotrzebnych postów typu dziekuje
dobo

krycha88 wrote: Sun Oct 13, 2019 6:18 pm ad1 "Restartowanie przy próbie wejścia w konfigurację" co to znaczy? Sprawdziłem i zawsze wchodzi w trym konfiguracji nawet jak nie jest zarejestrowany w cloudzie.
ad2 oraz ad3 pamiętaj, że jak wgrywasz coś przez arduino lub w inny sposób to zrób restart urządzenia przez odłączenie zasilania. Wtedy będzie Ci to wszystko działać.
1) Na tym filmiku to pokazałem https://www.youtube.com/watch?v=X6iAd8gJzS0
Ale już nie ma takiej systematyczności i nawet jak zaloguję się do clouda to robi restarty.
Wcześniej trzymałem cały czas przycisk, aż pojawiał się tryb konfiguracyjny i puszczałem, tak jest też nagrane.
Przed chwilą robiłem próby z zegarkiem przy 5 i 6 sekundach puszczam przycisk, a po chwili moduł się restartuje.

2 i 3) tak robię za każdym razem. Wyciągam z USB interfejs odłączam go od modułu. Potem podpinam pod TX i RX OLEDa i dopiero wtedy wtyczka zasilania Canwinga do sieci. Jest to upierdliwe dlatego chciałem aktualizować przez WiFi.

Kombinowałem również z poniższym
primary_gui.jpg
tu powinno być password
ale kombinowałem też z danymi do clouda.
Podobnie robiłem przy aktualizacji i pokazywało Error :(

Tylko ja mam takie objawy? Czy nikt jeszcze nie robił aktualizacji z trybu konfiguracji?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ryrzy

A czy czasem problemy z aktualizacja przez gui nie występowały jak był zły rozmiar pamięci wpisany ? Coś gdzieś mi się tutaj przewinęło po drodze ;)

Return to “Nowości”