Zamykanie furtki, bramy itp.

tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

pn paź 28, 2019 4:08 pm

Czy jest taka możliwość aby w harmonogramie bądź innym aplecie ustawić zamykanie bramy o np 22 jeżeli jest otwarta ? Jeżeli się powtarzam z pytaniem to przepraszam :)
Pozdrawiam,
Tomek
agru
Posty: 1
Rejestracja: pn paź 28, 2019 4:17 pm

pn paź 28, 2019 4:21 pm

Witam serdecznie wszystkich
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1088
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn paź 28, 2019 7:11 pm

tomek98 pisze:
pn paź 28, 2019 4:08 pm
Czy jest taka możliwość aby w harmonogramie bądź innym aplecie ustawić zamykanie bramy o np 22 jeżeli jest otwarta ? Jeżeli się powtarzam z pytaniem to przepraszam :)
Można, dokładnie tak jak napisałeś zrobić to w harmonogramie.
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

pn paź 28, 2019 7:14 pm

lesny8 pisze:
pn paź 28, 2019 7:11 pm
tomek98 pisze:
pn paź 28, 2019 4:08 pm
Czy jest taka możliwość aby w harmonogramie bądź innym aplecie ustawić zamykanie bramy o np 22 jeżeli jest otwarta ? Jeżeli się powtarzam z pytaniem to przepraszam :)
Można, dokładnie tak jak napisałeś zrobić to w harmonogramie.
No właśnie na moje oko nie dokończą, ponieważ nie wiem jak Ty ale ja mam tylko opcję otwórz. Mam podpięty czujnik otwarcia i aplikacja sprawnie mi wykrywa kiedy coś jest otwarte a kiedy zamknięte. Jednak nie mogę sobie ustawić zamknięcia tylko otwarcie w harmonogramie.
Pozdrawiam,
Tomek
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

pn paź 28, 2019 7:22 pm

Przepraszam... nie sprawdziłem wszystkiego...
W furtce mamy tylko otwieranie co jest logiczne bo chodzi o rygiel a w bramie już mamy tę możliwość :)
BTW nie stosuję tego ani do furtki ani do bramy ale tym kanałem włączam sobie komputer, monitor/TV ;)
Pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1088
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn paź 28, 2019 7:26 pm

Ja mam do wyboru otwórz lub zamknij, ale różnica taka, że mam dwa czujniki, może to to?
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

pn paź 28, 2019 8:17 pm

lesny8 pisze:
pn paź 28, 2019 7:26 pm
Ja mam do wyboru otwórz lub zamknij, ale różnica taka, że mam dwa czujniki, może to to?
całkiem możliwe ale pewny nie jestem :)
Pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1088
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

wt paź 29, 2019 8:42 am

Usunąłem czujnik otwarcia pośredniego, potem czujnik otwarcia i dalej widziałem otwórz lub zamknij podczas tworzenia harmonogramu.
harmonogram.jpg
harmonogram.jpg (63.5 KiB) Przejrzano 721 razy
Nie zmienia to faktu, że aby scheduler wykonał akcję, musi wiedzieć czy brama jest otwiera, czy zamyka. Czujnik otwarcia musi być przypisany. Bez tego harmonogram się zapisze, ale akcja się nie wykona.
Pokaż screen z tworzonego harmonogramu..
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

wt paź 29, 2019 3:23 pm

lesny8 pisze:
wt paź 29, 2019 8:42 am
Usunąłem czujnik otwarcia pośredniego, potem czujnik otwarcia i dalej widziałem otwórz lub zamknij podczas tworzenia harmonogramu.
harmonogram.jpg

Nie zmienia to faktu, że aby scheduler wykonał akcję, musi wiedzieć czy brama jest otwiera, czy zamyka. Czujnik otwarcia musi być przypisany. Bez tego harmonogram się zapisze, ale akcja się nie wykona.
Pokaż screen z tworzonego harmonogramu..
Już wszystko gra, miałem czujnik i wszystko dobrze podpięte, ale zamiast wybrać kanał brama wybrałem furtkę i przez to nie miałem opcji zamykania/wyłączania.
Pozdrawiam,
Tomek
ODPOWIEDZ