Zamykanie furtki, bramy itp.

tomek98

Czy jest taka możliwość aby w harmonogramie bądź innym aplecie ustawić zamykanie bramy o np 22 jeżeli jest otwarta ? Jeżeli się powtarzam z pytaniem to przepraszam :)
Pozdrawiam,
Tomek
agru

Witam serdecznie wszystkich
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

tomek98 wrote: Mon Oct 28, 2019 4:08 pm Czy jest taka możliwość aby w harmonogramie bądź innym aplecie ustawić zamykanie bramy o np 22 jeżeli jest otwarta ? Jeżeli się powtarzam z pytaniem to przepraszam :)
Można, dokładnie tak jak napisałeś zrobić to w harmonogramie.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
tomek98

lesny8 wrote: Mon Oct 28, 2019 7:11 pm
tomek98 wrote: Mon Oct 28, 2019 4:08 pm Czy jest taka możliwość aby w harmonogramie bądź innym aplecie ustawić zamykanie bramy o np 22 jeżeli jest otwarta ? Jeżeli się powtarzam z pytaniem to przepraszam :)
Można, dokładnie tak jak napisałeś zrobić to w harmonogramie.
No właśnie na moje oko nie dokończą, ponieważ nie wiem jak Ty ale ja mam tylko opcję otwórz. Mam podpięty czujnik otwarcia i aplikacja sprawnie mi wykrywa kiedy coś jest otwarte a kiedy zamknięte. Jednak nie mogę sobie ustawić zamknięcia tylko otwarcie w harmonogramie.
Pozdrawiam,
Tomek
tomek98

Przepraszam... nie sprawdziłem wszystkiego...
W furtce mamy tylko otwieranie co jest logiczne bo chodzi o rygiel a w bramie już mamy tę możliwość :)
BTW nie stosuję tego ani do furtki ani do bramy ale tym kanałem włączam sobie komputer, monitor/TV ;)
Pozdrawiam,
Tomek
lesny8

Ja mam do wyboru otwórz lub zamknij, ale różnica taka, że mam dwa czujniki, może to to?
tomek98

lesny8 wrote: Mon Oct 28, 2019 7:26 pm Ja mam do wyboru otwórz lub zamknij, ale różnica taka, że mam dwa czujniki, może to to?
całkiem możliwe ale pewny nie jestem :)
Pozdrawiam,
Tomek
lesny8

Usunąłem czujnik otwarcia pośredniego, potem czujnik otwarcia i dalej widziałem otwórz lub zamknij podczas tworzenia harmonogramu.
harmonogram.jpg
Nie zmienia to faktu, że aby scheduler wykonał akcję, musi wiedzieć czy brama jest otwiera, czy zamyka. Czujnik otwarcia musi być przypisany. Bez tego harmonogram się zapisze, ale akcja się nie wykona.
Pokaż screen z tworzonego harmonogramu..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
tomek98

lesny8 wrote: Tue Oct 29, 2019 8:42 am Usunąłem czujnik otwarcia pośredniego, potem czujnik otwarcia i dalej widziałem otwórz lub zamknij podczas tworzenia harmonogramu.
harmonogram.jpg

Nie zmienia to faktu, że aby scheduler wykonał akcję, musi wiedzieć czy brama jest otwiera, czy zamyka. Czujnik otwarcia musi być przypisany. Bez tego harmonogram się zapisze, ale akcja się nie wykona.
Pokaż screen z tworzonego harmonogramu..
Już wszystko gra, miałem czujnik i wszystko dobrze podpięte, ale zamiast wybrać kanał brama wybrałem furtkę i przez to nie miałem opcji zamykania/wyłączania.
Pozdrawiam,
Tomek

Return to “Ogólna dyskusja”