ROW-02 i 2 podwójne przyciski dzwonkowe

Sterownik dwukanałowy
allbercik

Cześć
Czy jest możliwość podłączenia do ROW-02 dwóch przycisków dzwonkowych podwójnych tak aby zapłać dwa źródła światła?
Jeśli tak to mogę prosić o schemat?
Czeka mnie takie połączenie a w tym momencie nie jestem pewien jak by to mogło wyglądać.
Dzięki
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Jak najbardziej można.
Image
Schemat zapożyczony z wątku

Edit
Na tym schemacie masz dwa pojedyncze łączniki, dla podwójnego doprowadzasz tylko jedno L
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Czemu pytasz o "dwa podwójne przyciski"? Chcesz zrobić coś w stylu włączników schodowych/krzyżowych? Czyli masz dwa punkty świetlne i dwa podwójne przyciski (np. jeden na początku korytarza, drugi na końcu) i z obu chcesz włączać/wyłączać niezależnie oba punkty świetlne?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

lesny8 wrote: Thu Nov 07, 2019 11:23 pm
Edit
Na tym schemacie masz dwa pojedyncze łączniki, dla podwójnego doprowadzasz tylko jedno L
Są też podwójne przyciski z przyciskami odizolowanymi, które mają osobne tory, więc i osobne L
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
allbercik

Chyba nie rozumiem. Nie chcę wyjść na natręta ale mógłbyś mi to narysować?
klew wrote: Thu Nov 07, 2019 11:40 pm Czemu pytasz o "dwa podwójne przyciski"? Chcesz zrobić coś w stylu włączników schodowych/krzyżowych? Czyli masz dwa punkty świetlne i dwa podwójne przyciski (np. jeden na początku korytarza, drugi na końcu) i z obu chcesz włączać/wyłączać niezależnie oba punkty świetlne?
Co prawda nie korytarz ale dokładnie tak ma to działać. Pomyślałem żeby wykorzystać dzwonkowe zamiast schodowych :-)
Last edited by allbercik on Fri Nov 08, 2019 9:34 am, edited 1 time in total.
allbercik

Chyba nie rozumiem w jaki sposób przerobić to na dzwonkowy podwójny. Nie chcę wyjść na natręta ale mógłbyś mi to narysować?
klew wrote: Thu Nov 07, 2019 11:40 pm Czemu pytasz o "dwa podwójne przyciski"? Chcesz zrobić coś w stylu włączników schodowych/krzyżowych? Czyli masz dwa punkty świetlne i dwa podwójne przyciski (np. jeden na początku korytarza, drugi na końcu) i z obu chcesz włączać/wyłączać niezależnie oba punkty świetlne?
Co prawda nie korytarz ale dokładnie tak ma to działać. Pomyślałem żeby wykorzystać dzwonkowe zamiast schodowych :-)
Last edited by allbercik on Fri Nov 08, 2019 9:34 am, edited 1 time in total.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

klew wrote: Thu Nov 07, 2019 11:41 pm
Edit
Są też podwójne przyciski z przyciskami odizolowanymi, które mają osobne tory, więc i osobne L
Być może są. Nie wiem jakie ma kolega, a te które mam są z pojedynczym dojściem fazy. Takie są najbardziej popularne.
allbercik wrote: Fri Nov 08, 2019 7:12 am Chyba nie rozumiem w jaki sposób przerobić to na dzwonkowy podwójny. Nie chcę wyjść na natręta ale mógłbyś mi to narysować?
Proszę bardzo
ROW-02-i-dwa-łączniki-podwójne-zwierne.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
allbercik

Wielkie dzięki. Faktycznie, jak widzę schemat, wydaje się logiczne :-)

Nie mam ich jeszcze fizycznie ale te które zamówiłem, wg internetu, mają pojedyncze dojście fazy.

Return to “ZAMEL ROW-02”