Cześć
Czy jest możliwość podłączenia do ROW-02 dwóch przycisków dzwonkowych podwójnych tak aby zapłać dwa źródła światła?
Jeśli tak to mogę prosić o schemat?
Czeka mnie takie połączenie a w tym momencie nie jestem pewien jak by to mogło wyglądać.
Dzięki
ROW-02 i 2 podwójne przyciski dzwonkowe
Jak najbardziej można.

Schemat zapożyczony z wątku
Edit
Na tym schemacie masz dwa pojedyncze łączniki, dla podwójnego doprowadzasz tylko jedno L

Schemat zapożyczony z wątku
Edit
Na tym schemacie masz dwa pojedyncze łączniki, dla podwójnego doprowadzasz tylko jedno L
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Czemu pytasz o "dwa podwójne przyciski"? Chcesz zrobić coś w stylu włączników schodowych/krzyżowych? Czyli masz dwa punkty świetlne i dwa podwójne przyciski (np. jeden na początku korytarza, drugi na końcu) i z obu chcesz włączać/wyłączać niezależnie oba punkty świetlne?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Są też podwójne przyciski z przyciskami odizolowanymi, które mają osobne tory, więc i osobne Llesny8 wrote: Thu Nov 07, 2019 11:23 pm
Edit
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
allbercik
Chyba nie rozumiem. Nie chcę wyjść na natręta ale mógłbyś mi to narysować?lesny8 wrote: Thu Nov 07, 2019 11:23 pm
Co prawda nie korytarz ale dokładnie tak ma to działać. Pomyślałem żeby wykorzystać dzwonkowe zamiast schodowychklew wrote: Thu Nov 07, 2019 11:40 pm Czemu pytasz o "dwa podwójne przyciski"? Chcesz zrobić coś w stylu włączników schodowych/krzyżowych? Czyli masz dwa punkty świetlne i dwa podwójne przyciski (np. jeden na początku korytarza, drugi na końcu) i z obu chcesz włączać/wyłączać niezależnie oba punkty świetlne?
Last edited by allbercik on Fri Nov 08, 2019 9:34 am, edited 1 time in total.
-
allbercik
Chyba nie rozumiem w jaki sposób przerobić to na dzwonkowy podwójny. Nie chcę wyjść na natręta ale mógłbyś mi to narysować?lesny8 wrote: Thu Nov 07, 2019 11:23 pm
Co prawda nie korytarz ale dokładnie tak ma to działać. Pomyślałem żeby wykorzystać dzwonkowe zamiast schodowychklew wrote: Thu Nov 07, 2019 11:40 pm Czemu pytasz o "dwa podwójne przyciski"? Chcesz zrobić coś w stylu włączników schodowych/krzyżowych? Czyli masz dwa punkty świetlne i dwa podwójne przyciski (np. jeden na początku korytarza, drugi na końcu) i z obu chcesz włączać/wyłączać niezależnie oba punkty świetlne?
Last edited by allbercik on Fri Nov 08, 2019 9:34 am, edited 1 time in total.
Być może są. Nie wiem jakie ma kolega, a te które mam są z pojedynczym dojściem fazy. Takie są najbardziej popularne.
Proszę bardzoallbercik wrote: Fri Nov 08, 2019 7:12 am Chyba nie rozumiem w jaki sposób przerobić to na dzwonkowy podwójny. Nie chcę wyjść na natręta ale mógłbyś mi to narysować?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
allbercik
Wielkie dzięki. Faktycznie, jak widzę schemat, wydaje się logiczne 
Nie mam ich jeszcze fizycznie ale te które zamówiłem, wg internetu, mają pojedyncze dojście fazy.
Nie mam ich jeszcze fizycznie ale te które zamówiłem, wg internetu, mają pojedyncze dojście fazy.