Chciałbym rozpocząć przygodę z automatyką domową i moją uwagę przykuły produkty Zamel Supla. Pomimo, że od kilku dni przeszukuję forum mam nadal kilka pytań. Niestety nie mam zbyt wiele wspólnego z elektryką, więc pytania mogą być proste i/lub głupie dlatego proszę o wyrozumiałość
1. Czy korzystając z modułu Zamel Supla SRW-01 zamykanie rolet (wywołane z aplikacji) zostanie zatrzymane, gdy roleta napotka na przeszkodę?
2. Czy w momencie, gdy obciążenie na wyjściu przekroczy 5A to moduł się spali? Czy jest możliwość ustawienia wartości granicznej przy, której zostanie odłączony?
3. Czy do włączania zwykłej taśmy LED (np. bez zmiany kolorów) lepiej zamontować SLW-01, czy wystarczy np. ROW-01?
4. Czy do ROW-02 można podłączyć tylko 1 łącznik jednobiegunowy, czy lepiej w takim przypadku wybrać ROW-01?
5. Czy do łącznika monostabilnego (dzwonkowego) trzeba mieć jeszcze jakiś moduł poza ROW-01 / ROW-02, żeby światło ciągle się świeciło, a nie zgasło po puszczeniu przycisku?
6. Czy da się podłączyć łączniki monostabilne (dzwonkowe) z wykorzystaniem ROW-01 / ROW-02, tak aby działały jako łączniki schodowe i/lub krzyżowe? Czy nie jest to możliwe bez zastosowania dodatkowych modułów?
Z góry dzięki za każdą odpowiedź!
Pozdrawiam,
Mateusz