Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Dzisiaj miałem chwile aby pobawić się Arduino i zrobiłem ten automat schodowyDarkman wrote: Fri Nov 15, 2019 11:01 am rzeczywiście, automat schodowy działa teraz z pozycji samego włącznika, ale z kolei nie działa teraz tryb zwykły włącznika czyli bistabilny.
Przy próbie zmiany stanu kanału z pozycji touchpada, zmiana następuje tylko na pół sekundy i wraca do poprzedniego stanu.
Czy nie jest możliwe żeby automat schodowy z pozycji tocuhpada, był realizowany na serwerze (odliczał czas ustawiony na serwerze, a następnie wyłączał kanał?
Teraz wystarczy wybrać w cloud automat schodowy i raz go uruchomić aby przycisk na urządzeniu działał z takim samym czasem. Aby wyłączyć automat schodowy wystarczy zmienić na jakiś inny typ kanału np. wyłącznik światła i chociaż raz go uruchomić.
Poprawiłem też kilka innych, jak możecie to zwrócie uwagę na przywracanie stanu po utracie wifi oraz restarcie urządzenia.
EDIT:
plik usunąłem bo miał źle ustawionego LEDa, poprawny plik kilka postów niżej.
Last edited by krycha88 on Sun Nov 24, 2019 9:13 am, edited 1 time in total.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
andrzejano
krycha88 wrote: Sat Nov 23, 2019 5:51 pmDzisiaj miałem chwile aby pobawić się Arduino i zrobiłem ten automat schodowyDarkman wrote: Fri Nov 15, 2019 11:01 am rzeczywiście, automat schodowy działa teraz z pozycji samego włącznika, ale z kolei nie działa teraz tryb zwykły włącznika czyli bistabilny.
Przy próbie zmiany stanu kanału z pozycji touchpada, zmiana następuje tylko na pół sekundy i wraca do poprzedniego stanu.
Czy nie jest możliwe żeby automat schodowy z pozycji tocuhpada, był realizowany na serwerze (odliczał czas ustawiony na serwerze, a następnie wyłączał kanał?
Teraz wystarczy wybrać w cloud automat schodowy i raz go uruchomić aby przycisk na urządzeniu działał z takim samym czasem. Aby wyłączyć automat schodowy wystarczy zmienić na jakiś inny typ kanału np. wyłącznik światła i chociaż raz go uruchomić.
Poprawiłem też kilka innych, jak możecie to zwrócie uwagę na przywracanie stanu po utracie wifi oraz restarcie urządzenia.
Brak niebieskiego podświetlenia przy wyłaczonym
-
krycha88
A na której kompilacji miałeś dobrze?andrzejano wrote: Sat Nov 23, 2019 7:52 pmkrycha88 wrote: Sat Nov 23, 2019 5:51 pmDzisiaj miałem chwile aby pobawić się Arduino i zrobiłem ten automat schodowyDarkman wrote: Fri Nov 15, 2019 11:01 am rzeczywiście, automat schodowy działa teraz z pozycji samego włącznika, ale z kolei nie działa teraz tryb zwykły włącznika czyli bistabilny.
-
andrzejano
-
krycha88
Faktycznie, źle ustawiłem tego LEDa. Teraz powinno być dobrze.krycha88 wrote: Sat Nov 23, 2019 8:03 pmA na której kompilacji miałeś dobrze?andrzejano wrote: Sat Nov 23, 2019 7:52 pmkrycha88 wrote: Sat Nov 23, 2019 5:51 pm
Dzisiaj miałem chwile aby pobawić się Arduino i zrobiłem ten automat schodowy
Code: Select all
#define DEFAULT_HOSTNAME "SONOFF TOUCH 2GANG"
#define RELAY1_PIN 12
#define BUTTON1_PIN 0
#define RELAY2_PIN 5
#define BUTTON2_PIN 9
#define LED_CONFIG_PIN 13
#define CONFIG_PIN 9
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by krycha88 on Mon Nov 25, 2019 8:06 pm, edited 1 time in total.
-
andrzejano
Teraz ok.
Poprosiłbym o DHT22 nr RX do tego
Poprosiłbym o DHT22 nr RX do tego
-
Ryrzy