Jeżeli macie jakiś problem to najlepiej jakbyście podesłali mi to co wyświetla monitor portu szeregowego:
https://forbot.pl/blog/4-alternatywy-dl ... no-id27736
nakieruje mnie to może na jakiś błąd
Jeżeli łączysz się z telefonu to musisz wyłączyć transmisję danych, android automatycznie zmienis połączenie jeżeli wykryje brak dostępu do internetu.PioKar wrote: Sun Dec 08, 2019 8:07 am Tak na szybko.
Zmiana jest, po wgraniu dioda zaczyna szybko migać, sieć supla się pojawia.
Ale ani lapkiem ani telefonem nie mogę się połączyć.
Pózniej potrenuję temat linku i dam znać.
Tak o to chodziło tylko poczekaj jeszcze chwilę dłużej bo może urządzenie się restartuje. To co podeslales to jest prawidłowe działaniePioKar wrote: Sun Dec 08, 2019 9:03 am Nie wiem czy o to chodziło.
Podgląd złapałem w arduino.
Czytelnie jest tylko przy 74880 baud.
Tryb AP
Start Serwera
WiFi init
SSID:
PASSWORD:
RESET channel->Number-0==1
RESET channel->Number-1==0
channel-0error
channel-0error
Spróbuje tej wersji, może nie potrzebnie próbowałem się łączyć z wifi gdy dane logowania były puste. A na której wersji działało prawidłowo?PioKar wrote: Sun Dec 08, 2019 9:18 am W czasie zapisywania logu na lapku pojawiała się sieć wi-fi supla.
Próbowałem się z nią łączyć bez sukcesu.
W logu tego nie widać.
Tryb AP
Start Serwera
WiFi init
SSID:
PASSWORD:
channel-0error
channel-0error
channel-0error
channel-0error
channel-0error
WiFi init
SSID:
PASSWORD:
U mnie prawidłowo działała wersja 4.5 z DHT 22 , natomiast osiem czujników DS nie poszło nawet po zmianie rezystora ( z trzema DS chodziło poprawnie ) . Testowałem na Basic , TH 16 i ESP 8266krycha88 wrote: Sun Dec 08, 2019 9:31 amSpróbuje tej wersji, może nie potrzebnie próbowałem się łączyć z wifi gdy dane logowania były puste. A na której wersji działało prawidłowo?PioKar wrote: Sun Dec 08, 2019 9:18 am W czasie zapisywania logu na lapku pojawiała się sieć wi-fi supla.
Próbowałem się z nią łączyć bez sukcesu.
W logu tego nie widać.
Tryb AP
Start Serwera
WiFi init
SSID:
PASSWORD:
channel-0error
channel-0error
channel-0error
channel-0error