Integracja z Asystentem głosowym Google Home
-
vitia
Opanowałem otwieranie i zamykanie poprzez ifttt, jest super. Chciałbym jednak mieć tej powiadomienie o otwarciu, tzn gdy rozłączą się kontaktrony i zmieni się stan na ikonie w app supli, by np assystent mnie o tym powiadomił (przydatne gdy jestem poza domem, a ktoś otwiera mi bramę). Próbował ktoś coś takiego opanować? Podejrzewam, że najlepiej przez ifttt właśnie.
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Właśnie nie najlepiej, najprościej będzie przez aplikację Amazon Alexa, jeśli sam nie dojdziesz to napisz, wytłumaczęvitia wrote: Fri Aug 23, 2019 8:20 pm Próbował ktoś coś takiego opanować? Podejrzewam, że najlepiej przez ifttt właśnie.
-
patryk051185
Ja też mam w IFTTT komendę "open the gate" i po wczorajszej aktualizacji aplikacji Google beta w telefonie asystent zaczął w końcu poprawnie reagować na polskie "otwórz bramę". Za to przestał reagować na to samo z pozycji Google Maps/Android Auto podczas nawigacji. Z kolei na Android TV w ogóle nie reaguje na suple, IFTTT czy inne przełączniki. Mam wrażenie jakby Asystent na każdą platformę był inny (inne komendy) choć działa w obrębie jednego konta Google.Rafalchm wrote: Fri Aug 09, 2019 8:58 pm Sprawdziłem właśnie i dziś po polsku nie działa, open the gate natomiast działa za każdym razem....
-
Edem
Witam,
Jestem kompletnie nowy w tym temacie. Kupiłem z Allegro sonoff z kontraktorem i podłączyłem do bramy. Używam SUPLA. Wszystko działa. Jednak urządzenie nie jest widoczne w Google asystencie, po integracji asystenta z Supla.org. Czy mogę poprosić o wskazówki co mam zrobić żeby sonoff był widoczny w Google asystent?
Jestem kompletnie nowy w tym temacie. Kupiłem z Allegro sonoff z kontraktorem i podłączyłem do bramy. Używam SUPLA. Wszystko działa. Jednak urządzenie nie jest widoczne w Google asystencie, po integracji asystenta z Supla.org. Czy mogę poprosić o wskazówki co mam zrobić żeby sonoff był widoczny w Google asystent?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Maxior
Niestety, narazie google tego nie zobaczy - bramy nie są widoczne w asystencie.Edem wrote: Sat Dec 28, 2019 12:24 pm Witam,
-
Edem
Maxior wrote: Sat Dec 28, 2019 3:23 pmNiestety, narazie google tego nie zobaczy - bramy nie są widoczne w asystencie.Edem wrote: Sat Dec 28, 2019 12:24 pm Witam,
A czy jest szansa, że będzie to niedługo możliwe ?
-
akszyn
Jest jakiś przybliżony termin ?
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3