posiadam w swoim zestawie taką płytkę.
Czy jest szansa na uruchomienie tej płytki tak jak w przypadku standardowej Arduino MEGA2560 i wykorzystać do celów "suplowych"
Jeżeli tak to można prosić o kilka wskazówek ... ?
Czyli z moja wiedzą raczej tego nie zrealizujeklew wrote: Fri Dec 27, 2019 5:28 pm Powinno ruszyć, tylko trzeba interfejs sieciowy zaprogramować, aby supla umiała się łączyć z serwerem
Z tego co rozumiem, to ESP przez wifi łączy się z siecią i tam z suplą. Natomiast mega jest połączona serialem z ESP.bigthomas wrote: Sun Dec 29, 2019 7:23 pm Udała mi się komunikacja Supla->ESP->MEGA jednak nie potrafię poradzić sobie z komunikacją MEGA->ESP->Supla.
Oczywiście komunikacja za pomocą interfejsu szeregowego.
Dokładnie o taka formę komunikacji chodzi ...klew wrote: Sun Dec 29, 2019 10:17 pmZ tego co rozumiem, to ESP przez wifi łączy się z siecią i tam z suplą. Natomiast mega jest połączona serialem z ESP.bigthomas wrote: Sun Dec 29, 2019 7:23 pm Udała mi się komunikacja Supla->ESP->MEGA jednak nie potrafię poradzić sobie z komunikacją MEGA->ESP->Supla.
Oczywiście komunikacja za pomocą interfejsu szeregowego.
Żeby to spiąć trzeba napisać aplikację na ESP, które będzie gadać po serialu z mega. Natomiast mega powinna obsłużyć wszystkie podłączone urządzenia i gadać po serialu do ESP.
Nie kojarzę jeszcze, aby ktoś się chwialił takim projektem. Kiedyś o czymś takim myślałem, ale aby podpiąć kilka arduino pod jedno ESP i komunikować się po serialu, ale na realizację nie ma czasu![]()