Witam wszystkich serdecznie
Na początku powiem jestem nowy i świeży
I moje pytanie właśnie rozglądam się za dotykowymi włącznikami do świateł i chciałbym zapytać które najlepiej się nadadzą do współpracy z supla i gdzie można najlepiej takie kupić? Potrzebuję ok 20szt. W różnych konfiguracjach jedno, dwudotykowe oraz kilka krzyżowych schodowych. Z góry dziękuję za odpowiedź
Włączniki dotykowe
-
Gang
Sprawdź sonoff touch, poszukaj poczytaj na forum 
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
hZkgZK
nie polecam sonoff touch - dotyk działa słabo. Lepiej kupić zwykły włącznik (nie "smart") i tak jak pisał pzygmunt podłączyć go pod row-01 lub inny moduł
-
krzychu204
A ze tak zapytam co wyjdzie taniej włącznik dotykowy z supla czy zwykły z row1? Mam tych włącznikow 24szt do kupienia
-
hZkgZK
taniej pewnie wyjdzie sam włącznik dotykowy z prostej przyczyny - kupujesz jedno urządzenie a nie dwa. Akurat ROW-1 od Zamela jest dosyć drogi jak chcesz zaoszczędzić to szukasz zamienników w Chinach np Sonoff minikrzychu204 wrote: Thu Jan 02, 2020 7:41 pm A ze tak zapytam co wyjdzie taniej włącznik dotykowy z supla czy zwykły z row1? Mam tych włącznikow 24szt do kupienia
-
Bambuko1
Witam, czy zwykły włącznik dotykowy połączony z ROW-1 lub Sonoff mini będzie działał mając starszą instalację bez dodatkowej linii zasilania (bo z tego co wiem sonoff touch ma takie ograniczenie)? Jeśli nie, to czy istnieje takie gotowe rozwiązanie abym mógł sterować swiatłem przez Supla oraz włącznik, działające bez dodatkowej linii zasilania?hZkgZK wrote: Fri Jan 03, 2020 11:38 amtaniej pewnie wyjdzie sam włącznik dotykowy z prostej przyczyny - kupujesz jedno urządzenie a nie dwa. Akurat ROW-1 od Zamela jest dosyć drogi jak chcesz zaoszczędzić to szukasz zamienników w Chinach np Sonoff minikrzychu204 wrote: Thu Jan 02, 2020 7:41 pm A ze tak zapytam co wyjdzie taniej włącznik dotykowy z supla czy zwykły z row1? Mam tych włącznikow 24szt do kupienia
Pozdrawiam
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
krzychu204
Dziękuję bardzo za pomoc a więc padnie na dotykowe włączniki. I teraz mam z kolej następne pytanie czy są na rynku włączniki które już mają na pokładzie suple lub jest możliwość zaimplenowania supli do nich oprócz włącznikow sonoff?
Ostatnio przeglądam masę włącznikow i chyba tylko sonoff ma taką możliwość?
Ostatnio przeglądam masę włącznikow i chyba tylko sonoff ma taką możliwość?
-
hZkgZK
nie tylko sonoff, praktycznie do każdego który ma na pokładzie esp8266 czyli zdecydowanej większości możesz wgrać suplę