Włączniki dotykowe

krzychu204

Witam wszystkich serdecznie
Na początku powiem jestem nowy i świeży
I moje pytanie właśnie rozglądam się za dotykowymi włącznikami do świateł i chciałbym zapytać które najlepiej się nadadzą do współpracy z supla i gdzie można najlepiej takie kupić? Potrzebuję ok 20szt. W różnych konfiguracjach jedno, dwudotykowe oraz kilka krzyżowych schodowych. Z góry dziękuję za odpowiedź
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Chcesz aby w nich była już Supla czy będą one podłączone do np ROW-01 lub innego modułu ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Gang

Sprawdź sonoff touch, poszukaj poczytaj na forum :)
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
hZkgZK

nie polecam sonoff touch - dotyk działa słabo. Lepiej kupić zwykły włącznik (nie "smart") i tak jak pisał pzygmunt podłączyć go pod row-01 lub inny moduł
krzychu204

A ze tak zapytam co wyjdzie taniej włącznik dotykowy z supla czy zwykły z row1? Mam tych włącznikow 24szt do kupienia
hZkgZK

krzychu204 wrote: Thu Jan 02, 2020 7:41 pm A ze tak zapytam co wyjdzie taniej włącznik dotykowy z supla czy zwykły z row1? Mam tych włącznikow 24szt do kupienia
taniej pewnie wyjdzie sam włącznik dotykowy z prostej przyczyny - kupujesz jedno urządzenie a nie dwa. Akurat ROW-1 od Zamela jest dosyć drogi jak chcesz zaoszczędzić to szukasz zamienników w Chinach np Sonoff mini
Bambuko1

hZkgZK wrote: Fri Jan 03, 2020 11:38 am
krzychu204 wrote: Thu Jan 02, 2020 7:41 pm A ze tak zapytam co wyjdzie taniej włącznik dotykowy z supla czy zwykły z row1? Mam tych włącznikow 24szt do kupienia
taniej pewnie wyjdzie sam włącznik dotykowy z prostej przyczyny - kupujesz jedno urządzenie a nie dwa. Akurat ROW-1 od Zamela jest dosyć drogi jak chcesz zaoszczędzić to szukasz zamienników w Chinach np Sonoff mini
Witam, czy zwykły włącznik dotykowy połączony z ROW-1 lub Sonoff mini będzie działał mając starszą instalację bez dodatkowej linii zasilania (bo z tego co wiem sonoff touch ma takie ograniczenie)? Jeśli nie, to czy istnieje takie gotowe rozwiązanie abym mógł sterować swiatłem przez Supla oraz włącznik, działające bez dodatkowej linii zasilania?

Pozdrawiam
pzygmunt
Been thanked: 59 times

viewtopic.php?f=11&t=5395

Z tym, że nie dotykowe, ale bez N-a.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
krzychu204

Dziękuję bardzo za pomoc a więc padnie na dotykowe włączniki. I teraz mam z kolej następne pytanie czy są na rynku włączniki które już mają na pokładzie suple lub jest możliwość zaimplenowania supli do nich oprócz włącznikow sonoff?
Ostatnio przeglądam masę włącznikow i chyba tylko sonoff ma taką możliwość?
hZkgZK

nie tylko sonoff, praktycznie do każdego który ma na pokładzie esp8266 czyli zdecydowanej większości możesz wgrać suplę

Return to “Ogólna dyskusja”