Ku przestrodze : co do dziwnego zachowania moich ROW SRW SLW : coś mi się wydaje , a w zasadzie to jestem prawie pewnien , że to wina mojego routera, ktory nie radzi sobie z dużą ilością połączeń na raz ( w całym domu mam ponad 70 różnych urządzeń przyłączonych do routera - nie tylko urządzeń Supli) nie radzi sobie z dużym transferem danych, ...... . Moze i z 10-cioma urządzeniami sobie radził ok , ale nie z tyloma. Teraz mi się tak nawet skojarzyło : bardzo rzadko ale też czasami, nawet komp traci w dziwny sposób połączenie z internetem ( komórki chodzą, inne urządzenia tez.... a komp nie wiadomo czemu nie ). Jedynie restart kompa naprawia całą sytuację ( zachowanie bardzo podobne do tego co mi się przydarzyło wczoraj z urządzeniami Zamela ) - tak jakby router, po restarcie kompa, zwolnił zasoby dla tego połączenia , i po restarcie kompa na nowo je przydzielił. Chyba mnie czeka wymiana routera
jak ja niecierpie tego chińskiego badziewia !
Kiedyś mi jeden znajomy, który nie narzeka na brak funduszy, powiedział : "mnie nie stać jest wydawać pieniądze dwa razy na to samo" i dlatego nie narzeka na brak funduszy