ROW 02 i włącznik dotykowy.
-
777dawid
No właśnie że ten włącznik działa nawet bez kondensatora jak jest odłączony row02. Nie posiada on wifi ani RF kupiony właśnie pod ROW 02. Na tą chwilę najlepszą konfiguracja którą udało mi się osiągnąć to wpięty kondensator między żarówkę oraz drugi między out2 a in2. Tylko że wtedy reakcja na każdy przycisk dotyku zaświeca dwa światła. Nie idzie włączyć jednego obwodu. Kupiłem 4 dodatkowe kondensatory i kombinuje dalej. Myślę że tu może być potrzebne jeszcze coś oprócz samego kondensatora ale elektronika u mnie nie na wysokim poziomie. Jedno jest pewne z tymi kondensatorami dużo bliżej prawidłowej reakcji niż bez i tym tropem na razie idę.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Spróbuj to podłączyć w ten sposób (na własną odpowiedzialność
):
- L do łącznika dotykowego (zacisk L) i do ROW-02 (zacisk L),
- N do ROW-02 (zacisk N),
- kondensator między zaciskami N i IN1 ROW-02,
- L1 łącznika dotykowego do IN1 ROW-02,
- L2 łącznika dotykowego do IN2 ROW-02.
Ale moim zdaniem to nie zadziała.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
777dawid
Czyli standardowe podłączenie plus kondensator między N a in1Robert Błaszczak wrote: Thu Jan 09, 2020 2:00 pm Spróbuj to podłączyć w ten sposób (na własną odpowiedzialność):
Nie jest źle nie powoduje to ciągłego włączania i wyłączania światła jak w przypadku braku. Postaram się jakiś opisać zachowanie z użyciem kolorów podświetlania niebieski wyłączone czerwony włączone.
Dwa niebieskie praca prawidłowa światło zgaszone.
Lewy przycisk załącza dwa obwody i je gasi choć zdarzy się że załączy jeden a kolejne naciśnięcie przemienia z obwodu nr 1 na nr2.
Prawy przycisk co drugie naciśnięcie załącza i gasi jeden obwód czyli można powiedzieć że prawie prawidłowo. Coraz bliżej ale dalej nie to.
Edit: prawy przycisk pierwsze naciśnięcie zapala światło po czym samoczynnie ROW 02 je gasi za każdym kolejnym razem praca jak monostabilny . Lewy po dłuższej obserwacji zapała i gasi dwa obwody.
-
777dawid
Już prawie działa jak powinno. Nie ma migania i samoczynnego włączania i wyłączania. Z taka konfiguracja już na upartego idzie zyc. Idzie włączyć jeden obwód oraz dwa choć nie działa do końca prawidłowo ale możliwości podłączenia jeszcze wiele. Dodam że z app działa w tym samym czasie wszystko bez prpblemu jak i głosowo.