WSKAZANIA MEW-01

kaydee

Witam. Drodzy forumowicze. Czy możecie mi powiedzieć czy wskazania licznika są prawidłowe. Chodzi mi o MOC BIERNA i KAT FAZOWY. czy wszystko jest w porządku czy coś zle podłączyłem. ✌🏻
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wygląda na to, że jest OK choć aby być na 100% pewnym sprawdź na cloud.supla.org jaką masz wersję oprogramowania przy MEW-01.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
kaydee

najnowszy firmware 12. a czy kat fazowy i ta moc bierna jest ok???? Bo mam obawy co do tego czy dobrze załozyłem cewki.
pzygmunt

Gdyby przekładniki (cewki) były odwrotnie to moc czynna byłaby na minusie.
kaydee

ok czyli rozumiem ze wszystko git majonez :D
a czy znaczenie ma jak blisko cewki sa obok siebie??? poniewaz sa bardzo blisko siebie jedna obok drugiej.
i czy to ze kable pomiędzy cewkami a licznikiem leca pomiedzy innymi obwodami. czy w jakis dziwn sposób sie to nie indukuje i nie wpływa na odczyt paramaterów>>??? :roll: :roll:
pzygmunt

Osobiście sugeruję oddalenie od siebie cewek i innych przewodów ale jeśli się nie da to po prostu należy zweryfikować pomiary z licznikiem i wtedy należy podjąć decyzję czy ewentualna odchyłka jest akceptowalna.
PS. przez cewkę nie powinien przechodzić więcej niż jeden przewód.
kaydee

Cewki są zamontowane na wejściu do rozdzielni na główny rozłączniki 63A. Na każda fazę. Ale jedna cewka jeden kabel. Natomiast kable które idą z cewki do MEW-a sa w sąsiedztwie innych obwodów.

Return to “ZAMEL MEW-01”