WSKAZANIA MEW-01
-
kaydee
Witam. Drodzy forumowicze. Czy możecie mi powiedzieć czy wskazania licznika są prawidłowe. Chodzi mi o MOC BIERNA i KAT FAZOWY. czy wszystko jest w porządku czy coś zle podłączyłem. 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
kaydee
najnowszy firmware 12. a czy kat fazowy i ta moc bierna jest ok???? Bo mam obawy co do tego czy dobrze załozyłem cewki.
-
kaydee
ok czyli rozumiem ze wszystko git majonez
a czy znaczenie ma jak blisko cewki sa obok siebie??? poniewaz sa bardzo blisko siebie jedna obok drugiej.
i czy to ze kable pomiędzy cewkami a licznikiem leca pomiedzy innymi obwodami. czy w jakis dziwn sposób sie to nie indukuje i nie wpływa na odczyt paramaterów>>???

a czy znaczenie ma jak blisko cewki sa obok siebie??? poniewaz sa bardzo blisko siebie jedna obok drugiej.
i czy to ze kable pomiędzy cewkami a licznikiem leca pomiedzy innymi obwodami. czy w jakis dziwn sposób sie to nie indukuje i nie wpływa na odczyt paramaterów>>???
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Osobiście sugeruję oddalenie od siebie cewek i innych przewodów ale jeśli się nie da to po prostu należy zweryfikować pomiary z licznikiem i wtedy należy podjąć decyzję czy ewentualna odchyłka jest akceptowalna.
PS. przez cewkę nie powinien przechodzić więcej niż jeden przewód.
PS. przez cewkę nie powinien przechodzić więcej niż jeden przewód.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
kaydee
Cewki są zamontowane na wejściu do rozdzielni na główny rozłączniki 63A. Na każda fazę. Ale jedna cewka jeden kabel. Natomiast kable które idą z cewki do MEW-a sa w sąsiedztwie innych obwodów.