Witam wszystkich
To mój pierwszy post na forum
Zanim go napisałem przeczytałem wiele tematów ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
Czy jest jakies w miarę gotowe, najchętniej od zamela, rozwiązanie które po wykryciu ruchu wysteruje moduł zainstalowany gdzieś dalej.
Czytałem o jakimś module bezprzekaznikowym od zamela, czy dałoby radę podłączyć do niego Pira, tak żeby ten moduł wystartował przez logikę inny moduł?
Pozdrawiam
PIR supla "gotowiec"
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Na chwilę obecną nie ma gotowców, które potrafią wywoływać jakieś zdarzenia na innych modułach.
Natomiast jest w plannach "action trigger", który będzie pozwalał na wykonanie różnych akcji na innych modułach (lub scen) po otrzymaniu sygnału na jakimś wejściu.
Napisz dokładnie jaki efekt chcesz osiągnąć, bo czasami kombinujemy pod górkę, a da się to zrobić dużo prościej, niż nam się wydaje
Natomiast jest w plannach "action trigger", który będzie pozwalał na wykonanie różnych akcji na innych modułach (lub scen) po otrzymaniu sygnału na jakimś wejściu.
Napisz dokładnie jaki efekt chcesz osiągnąć, bo czasami kombinujemy pod górkę, a da się to zrobić dużo prościej, niż nam się wydaje
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
PiiotrK
Cel: Czujka przy schodach (a właściwie dwie: jedna na dole, druga na gorze) po wykryciu ruchu zapala oświetlenie na schodach.
W puszce z obecnym wlacznikiem tego oświetlenia mam miejsce na row 01
Ograniczenia: do czujek mam tylko zasilanie 12v, które przychodzi ze skrzynki, w której mam dodatkowo 230v.
W puszce z obecnym wlacznikiem tego oświetlenia mam miejsce na row 01
Ograniczenia: do czujek mam tylko zasilanie 12v, które przychodzi ze skrzynki, w której mam dodatkowo 230v.
-
klew
To nie podłączaj tych czujek na 12 V, tylko wrzuć zwykłą czujkę ruchu na 230 V przy lampie na schodach (która pewnie jest na 230) 
Sterowanie czymś takim przez 2x PIR na 3-12 V + coś z Suplą i przekaźnikiem (np. ROW) + wifi, apka na telefonie pozwalająca na sterowanie światłem z telefonu, to jak dla mnie lekka przesada.
Sterowanie czymś takim przez 2x PIR na 3-12 V + coś z Suplą i przekaźnikiem (np. ROW) + wifi, apka na telefonie pozwalająca na sterowanie światłem z telefonu, to jak dla mnie lekka przesada.
-
PiiotrK
To są lampki 12V oswietlajace stopnie
Czyli prosta rzecz a jednak...
Zostaje tylko harmonogram ?
-
klew
google: czujnik ruchu 12vPiiotrK wrote: Tue Jan 14, 2020 10:24 pm To są lampki 12V oswietlajace stopnie![]()
Spokojnie można kupić też urządzenia na takie napięcie.
-
PiiotrK
Klew
Doskonale wiem, że coś takiego jest ale nie ma to zastosowania w moim przypadku.
Ogarnę to bez supli
Dzięki
Doskonale wiem, że coś takiego jest ale nie ma to zastosowania w moim przypadku.
Ogarnę to bez supli
Dzięki