PZEM004 jednofazowy Licznik Energii Elektrycznej

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lut 02, 2020 11:48 am

Zaktualizowałem aby nie rozbić balaganu na pierwszej stronie plik SuplaPZEM004_EM_V3.rar - jest tam bin oraz screen jak wgrać do esp.
edm
Posty: 153
Rejestracja: pn sty 15, 2018 6:18 pm

ndz lut 02, 2020 1:37 pm

Jestem pod wrażeniem. Gratulacje za całokształt.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 79
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

ndz lut 02, 2020 1:40 pm

Ma ktoś na zbyciu płytkę pod 3 fazowa wersje?
Rafaello
Posty: 96
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

ndz lut 02, 2020 2:52 pm

Dobra robota, również chętnie był odkupił płytkę pod wersję 3-fazową, a może ktoś będzie zamawiał zrobienie takowych to chętnie bym się pisał. PZEM-004 v3 - 3 sztuki już płyną.
grzegorz.d3
Posty: 3
Rejestracja: sob lut 01, 2020 3:53 pm

ndz lut 02, 2020 2:58 pm

Tez byłbym chętny na 3 fazową płytkę.
Rafaello
Gdzie zamawiałeś podaj linka.
Rafaello
Posty: 96
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

ndz lut 02, 2020 3:05 pm

grzegorz.d3 pisze:
ndz lut 02, 2020 2:58 pm
Tez byłbym chętny na 3 fazową płytkę.
Rafaello
Gdzie zamawiałeś podaj linka.
https://pl.aliexpress.com/item/32994493 ... 5c0fNe8s46
co prawda przesyłka płatna, ale przy 3 sztukach wychodzi jakieś 23 zł za sztukę.
emg
Posty: 31
Rejestracja: sob sty 04, 2020 2:56 pm
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

ndz lut 02, 2020 5:05 pm

jakby ktoś zamawiał też jestem chętny na płytkę 3 fazową :)
edm
Posty: 153
Rejestracja: pn sty 15, 2018 6:18 pm

ndz lut 02, 2020 6:01 pm

Ja też chciałbym kupić płytkę pod 3 fazy, 2-3 sztuki jak by co ;)
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lut 02, 2020 6:14 pm

edm pisze:
ndz lut 02, 2020 1:37 pm
Jestem pod wrażeniem. Gratulacje za całokształt.
Pozdrawiam.
Gratulować chłopaki to trzeba elmaya oraz klew a nie mi .
NIE WIEM CZY DOBRZE ROZUMIECIE TĄ V3 bo mam wrażenie że Wszyscy myślicie że to licznik 3 fazowy . TO JEST LICZNIK NA 1 (jedną fazę) V3 oznacza tu wersję PZEM004 (była wersja 2 i teraz jest 3 - Wersja druga nie liczy współczynnika mocy i częstotliwościu )
Na trzy fazy dopiero ma powstać soft.
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 79
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

ndz lut 02, 2020 6:40 pm

Czyli źle zrozumiałem. W takim układzie poczekam na wersje na 3 fazy.

A czy przypadkiem te niebieski płytki nie są pod 3 fazy?
ODPOWIEDZ