Restart Routera do sutawień fabrycznych

[email protected]

Witam. Potrzebuje pomocy wkradł mi się błąd na router i musiałem go zrestartować do ustawień fabrycznych , po konfiguracji i nadaniu takiego samego hasła i nazwy routera, moja supla nie łączy się z niczym wszystkie sterowniki są na czerwono rozłączony.:(

Moje pytanie brzmi czy muszę na nowo wszystko konfigurować ?? czy da się jakoś to przywrócić do stany przed restartem routera??
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jesteśli nowy router ma takie same ustawienia co poprzedni to wszystko powinno się bez problemu połączyć.
Na pewno skonfigurowałeś sieć 2.4Ghz ? Może omyłkowo ustawiłeś 5Ghz ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
[email protected]

Jest to stary router z tym że usługodawca zmieniał IP i mac i po konfiguracji routera kabel jest w pięty nie do gniazd oznaczonych 1 2 3 4 tylko do gniazda internet niebieskie , konfiguracja była automatyczna nie wiem jak były ustawienia routera przed restartem hasło do sieci i nazwa samej sieci jest bez zmian
pzygmunt

Czy smartfonem możesz się do niego podłączyć z tymi samymi ustawieniami co poprzednio ? Masz wtedy internet ?
Coś musiało się zmienić.
[email protected]

A gdyby chcieć podłączyć skonfigurowana suple pod nowy router z nową siecią i nowym hasłem da się tak zrobić ?? czy od nowa trzeba config supla
[email protected]

Tel się łączy na 99% jest to takie samo hasło ale był duży problem z internetem coś tam zmieniali i restartowali routery teraz internet chodzi jak trzeba prócz supli
[email protected]

temat rozwiązany błędne było hasło. tak jak Pan powiedział po wpisaniu odpowiednich danych wszystko wróciło. A co gdyby tego hasła nie było i tej sieci???
pzygmunt

Wtedy trzeba przekonfigurować cały sprzęt.
PS. Na tym forum sobie nie panujemy.
[email protected]

Ok pozdrswiam

Return to “Pomoc”