Sterownik bramy 24V i supla?

piomar2

Ja bym to zrobił na wemosie mini (mały koszt) bo od razu masz kontakt z wifi (a to nieodzowne dla supli). Do wemosa trzeba dołączyć nadajnik na 433 Mhz (na allegro - grosze) i zapewnić zasilanie 5 v (zasilacz) i to ze sprzętu wszystko.
Czy używasz już supli? Masz konto i coś sterujesz?
piomar2

Przejdźmy na priva
Jagus

Tak mam konto supli używam z 3 sonoffami plua jeden ma dodany czujnik temperatury. O tym wemosie poczytam zaraz bo nie wiem co to jest nawet :)
Ok Pw
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Arduino uno ma za mało pamięci RAM. Dlatego na Arduino jest Mega konieczne. Na Wemosach chodzi bez problemu, bo tam pamięci jest masa ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Jagus

klew wrote: Mon Feb 17, 2020 5:17 pm Arduino uno ma za mało pamięci RAM. Dlatego na Arduino jest Mega konieczne. Na Wemosach chodzi bez problemu, bo tam pamięci jest masa ;)
Ok jak coś to nie będzie problemu z arduino mega.
Jagus

Kolega "Piomar2" okazał się bardzo, ale to bardzo pomocny i rozjaśnił bardzo łopatologicznie sprawę aż dziw, że są na świecie jeszcze tacy ludzie jak on i to na forum.
Jeszcze raz dziękuję tym razem publicznie.
Dla potomnych, gdyby ktoś miał taki problem to za namową oraz instrukcją kolegi wybrałem moduł wemosa mini, który będzie sterował włączeniem z mapowanymi przyciskami pilota, sposób wydaje mi się najlepszy poprzez prostote i kwotę wykonania.

Return to “Pomoc”